Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2005-06

RK-23-2005-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-23-2005-06
NázevVýstavba čekárny v k. ú. a obci Horní Dubenky
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Horní Dubenky se žádostí o vydání souhlasu se stavbou čekárny v k. ú. a obci Horní Dubenky, která se dotkne pozemku par. č. 760/1, který je ve vlastnictví kraje Vysočina. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Jihlava. Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava je veden na listu vlastnictví č. 56 pro uvedené k. ú. a obec ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Jihlava. Obec Horní Dubenky současně žádá, aby po dostavění chodníku byla zastavěná část uvedeného pozemku převedena bezúplatně do vlastnictví obce .
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou čekárny na pozemku par. č. 760/1 v k. ú. a obci Horní Dubenky za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Jihlava a po realizaci stavby a geometrickém zaměření darovat část uvedeného pozemku, zastavěného čekárnou obci Horní Dubenky. Z tohoto důvodu je třeba zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části pozemku par. č. 760/1 v k. ú. a obci Horní Dubenky zastavěné čekárnou obci Horní Dubenky. Usnesení předpokládá vyslovení souhlasu se stavbou čekárny, zveřejnění záměru darovat obci Horní Dubenky část výše uvedeného pozemku zastavěného čekárnou a doporučení zastupitelstvu schválit darování čekárnou zastavěné části uvedeného pozemku.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Jihlava vyjádřila svůj souhlas se stavbou.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s výstavbou čekárny na pozemku par. č. par. č. 760/1 v k. ú. a obci Horní Dubenky;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Horní Dubenky část pozemku par. č. 760/1 v k. ú. a obci Horní Dubenky zastavěnou čekárnou a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku par. č. 760/1 v k. ú. a obci Horní Dubenky, zastavěné čekárnou obci Horní Dubenky.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz