Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2017-110

RK-40-2017-110.doc
Číslo materiálu110
Číslo jednacíRK-40-2017-110
NázevProjekty Postav si svoje auto , Postav si svůj traktor a navazující projekt Postav si svůj náklaďák
Zpracoval K. Ubr, J. Hadravová
Předkládá K. Ubr
Počet příloh
Popis problémuMateriál informuje o přípravě projektu Postav si svůj náklaďák , který je pokračováním projektů Postav si svoje auto a Postav si svůj traktor .
Kraj Vysočina dlouhodobě usiluje o zvýšení kvality odborného technického i zemědělského vzdělávání, a to formou používání stavebnic či učebních pomůcek z reálného prostředí, jejichž prostřednictvím si žáci zvyšují své odborné kompetence relevantní pro trh práce. Proto v letošním roce byly pro čtyři střední odborné školy pořízeny stavebnice nových traktorů. V rámci projektu Postav si svoje auto školy postavily v uplynulých letech již šestnáct automobilů Kaipan.
V návaznosti na tyto projekty navrhuje OŠMS realizaci projektu Postav si svůj náklaďák . Vzhledem k technickým podmínkám stavby nákladního automobilu je navržen postup, aby stavba nákladního automobilu probíhala v prostorách Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, kterou by následně bylo vozidlo využíváno v běžném provozu. Stavbu automobilu by zajistil tým žáků a pedagogů střední školy, dle předběžných jednání bude stavbu nákladního automobilu zajišťovat SPŠ Třebíč a stavba bude probíhat v prostorách třebíčského pracoviště Krajské správy a údržby silnic. Pro práci týmu by byla zajištěna rovněž konzultace odborníka na montáž vozidla z dodavatelské firmy.
Při pořízení stavebnice nákladního automobilu bude OŠMS postupovat v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina č. 07/17 pro zadávání veřejných zakázek.
Návrh řešení V návaznosti na výše uvedené zkušenosti navrhuje OŠMS pokračovat v projektech Postav si svoje auto a Postav si svůj traktor navazujícím projektem Postav si svůj náklaďák a postavit nákladní automobil. OŠMS předpokládá, že i v tomto případě bude celá akce využita k propagaci technického vzdělávání. V rozpočtu na rok 2018 je již alokována příslušná částka.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství bere na vědomí informaci o přípravě projektu Postav si svůj náklaďák a zapojení Krajské správy a údržby silnic Vysočiny do projektu. Před zahájením projektu je nutné smluvně upravit režim stavby auta mezi zúčastněnými stranami, stejně tak případné další využití auta po dokončení projektu.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí informaci o přípravě projektu Postav si svůj náklaďák v roce 2018 dle materiálu RK-40-2017-110.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín-- prosinec 2018
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz