Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2017-10

RK-25-2017-10.doc  RK-25-2017-10pr01.doc  RK-25-2017-10pr02.pdf
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-25-2017-10
NázevProjektový záměr Kraje Vysočina Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou pro Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina usnesením č. 0132/04/2017/RK schválila projektový záměr Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou (dále jen záměr ) pro Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci, a Zastupitelstvo Kraje Vysočina usnesením č. 0013/01/2017/ZK schválilo:
* převod finančních prostředků ve výši max. 15 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu,
* závazek Kraje Vysočina týkající se spolufinancování schváleného projektu Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou z rozpočtu Kraje Vysočina ve výši 10 % celkových způsobilých výdajů projektu.
Záměr byl připravován do 36. průběžné výzvy k podávání žádosti o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ), specifického cíle 1.3 - Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof.
Projektová žádost byla administrována ve spolupráci s Projektovou kanceláří Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, a po konzultacích s Centrem pro regionální rozvoj České republiky bylo rozhodnuto z důvodu nesplnění jednoho ze specifických kritérií přijatelnosti projektovou žádost do 36. výzvy IROP nepodat.
V červnu 2017 byla k investičnímu záměru společností PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o. vypracována projektová studie, jejíž součástí je průvodní a technická zpráva uvedená v materiálu RK-25-2017-10, př. 1 a půdorys stavby je obsažen v materiálu RK-25-2017-10, př. 2.
Návrh řešení Vzhledem k nevyhovujícím podmínkám a omezené akceschopnosti výjezdové skupiny na stávající výjezdové základně v Ledči nad Sázavou odbor zdravotnictví radě kraje navrhuje rozhodnout o pokračování investiční přípravy a následné realizaci záměru z vlastních zdrojů kraje.
V případě, že bude vyhlášená odpovídající výzva v rámci některého z operačních programů, ukládá se odboru zdravotnictví připravit a předložit projektovou žádost.
K umístění nové výjezdové základny Ledeč nad Sázavou bylo vybráno místo, kde se nachází budova v současné době předaná k hospodaření příspěvkové organizaci Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. Rada kraje rozhodla usnesením č. 0209/05/2017/RK zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství novou akci Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - Výstavba garáže a skladu . Hrubý odhad investičních nákladů činí cca 1 mil. Kč. Realizaci této vyvolané investice je nutné zajistit před zahájením výstavby nové výjezdové základny.
StanoviskaOdbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Odbor majetkový souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o pokračování investiční přípravy a následné realizaci záměru Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou z vlastních zdrojů kraje;
ukládá
* odboru zdravotnictví připravit a předložit projektovou žádost, a to za předpokladu, že bude vyhlášena odpovídající výzva v rámci některého z operačních programů;
* odboru majetkovému zajistit realizaci akce Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - Výstavba garáže a skladu .
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor majetkový, ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2020
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz