Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2016-04

RK-28-2016-04.doc  RK-28-2016-04pr01.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-28-2016-04
NázevSmlouva o společném postupu zadavatelů při centralizovaném zadávání rámcových smluv na dodávky ICT komponent
Zpracoval P. Pavlinec, K. Jiráková
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy o společném postupu zadavatelů při centralizovaném zadávání rámcových smluv na dodávky ICT komponent pro příspěvkové organizace Kraje Vysočina.
V rámci svých střednědobých plánů střední školy identifikovali své projektové záměry pro operační programy spolufinancované z EU. Ve výzvách 33 a 34 IROP určené pro investiční projekty středních škol a vyšších odborných škol je možné řešit mimo jiné modernizaci zajištění konektivity pro používání IT v definovaném standardu.
Některé projektové záměry škol budou podány přímo krajem, tudíž je nutné vyřešit veřejné zakázky resp. kumulaci více projektů na nákup jedním subjektem (krajem)
Dále školy ale i další PO kraje plánují investice do IT v oblasti sítí, serverů a bezpečnosti.
Na základě tohoto zjištění odbor informatiky sestavil seznam základních komodit, které vzešly ze specifikovaných požadavků. Jedná se zejména o Wi-Fi, aktivní prvky, firewally, identity managementy (SW) a servery. Vzhledem k objemu a složitosti specifikace jednotlivých komodit do zadávací dokumentace se ukázalo, že nejrozumnějším způsobem soutěžení těchto komodit bude centrální zadání rámcových smluv na dodávky jednotlivých komodit. V rámci jednoho zadávacího řízení tak budou uzavřeny samostatné rámcové smlouvy na jednotlivé komoditní skupiny.
Přistoupení ke smlouvě o centralizovaném zadávání bylo nabídnuto všem příspěvkovým organizacím Kraje Vysočina.
Centrálním zadavatelem bude v tomto zadávacím řízení Kraj Vysočina, a to na základě smlouvy o společném postupu zadavatelů při centralizovaném zadávání rámcových smluv na dodávky ICT komponentů.
Pověřujícími zadavateli jsou příspěvkové organizace Kraje Vysočina, které se rozhodly ke smlouvě přistoupit.
Následné rámcové smlouvy na dodávky jednotlivých komodit budou uzavřeny Krajem Vysočina jako centrálním zadavatelem s vybranými dodavateli.
Na základě uzavřených rámcových smluv s dodavateli pak budou jednotlivé příspěvkové organizace i kraj svým jménem zadávat veřejné zakázky na dodávky konkrétních komodit. A to vše na bázi aktuálních potřeb a dobrovolnosti.
Předpokládané datum zahájení zadávacího řízení na rámcové smlouvy je 30. 11. 2016.
Plnění veřejné zakázky bude probíhat průběžně po dobu trvání 3 let od uzavření rámcových smluv, předpoklad je do 5/2020.
Návrh řešení Odbor informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout o uzavření smlouvy o centralizovaném zadávání rámcových smluv na dodávky ICT komponent dle materiálu RK-28-2016-04, př. 1 a dále uložit odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina ve spolupráci s Projektovou kanceláří zajistit administraci rámcových smluv na dodávky ICT komponent a přípravu výzvy nadlimitní veřejné zakázky o rámcové smlouvy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o centralizovaném zadávání rámcových smluv na dodávky ICT komponent pro příspěvkové organizace dle materiálu RK-28-2016-04, př. 1;
ukládá
odboru informatiky ve spolupráci s Projektovou kanceláří zajistit administrativní zajištění veřejné zakázky.
Odpovědnost OI
Termín 31. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz