Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-48

RK-15-2005-48.doc  RK-15-2005-48pr1.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-15-2005-48
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2005 - poskytnutí finančních prostředků na vybavení IT pro Psychocentrum - manželskou a rodinnou poradnu kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuPsychocentrum Jihlava - manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, příspěvková organizace, na základě Metodiky poskytování finančních prostředků na rozvoj IT organizacím zřizovaným krajem Vysočina, schválené usnesením rady kraje č. 933/29/2003/RK dne
9. 9. 2003, požádala o přidělení finančních prostředků na realizaci projektu rozvoje IT na pracovišti Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina v Třebíči. Současné vybavení výpočetní technikou na tomto pracovišti je zastaralé a již zcela nevyhovující. Dovybavení pracovišť Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina novou výpočetní technikou a informačními technologiemi na pracovištích v Jihlavě a ve Žďáru nad Sázavou bylo realizováno v prosinci roku 2004. Vybavení novou výpočetní technikou na pracovišti v Třebíči bylo z důvodu stěhování tohoto pracoviště do nových prostor v závěru roku 2004 odloženo až na rok 2005.
Záměrem celého projektu modernizace vybavení výpočetní technikou a informačními technologiemi na všech pracovištích Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina je zabezpečit bezproblémovou vzájemnou komunikaci mezi centrem v Jihlavě a odloučenými pracovišti ve Žďáru nad Sázavou a v Třebíči a vybavení jednotlivých pracovišť IT tak, aby měli všichni odborní pracovníci možnost pracovat a spolupracovat efektivně. Současné vybavení pracoviště IT v Třebíči je již zcela nevyhovující a rovněž software pro kancelářskou práci není jednotný s ostatními pracovišti, na nichž již proběhla modernizace.
Návrh řešení Uvedená příspěvková organizace zpracovala již v roce 2004 Projekt rozvoje ICT v příspěvkové organizaci Psychocentrum - manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, v němž předpokládala dovybavení pracovišť v Jihlavě, ve Žďáru na Sázavou a v Třebíči novou výpočetní technikou a informačními technologiemi. Projekt byl konzultován s odborem informatiky Krajského úřadu kraje Vysočina a organizace při zpracování akceptovala připomínky tohoto odboru.
Cenovou nabídku na realizaci akce modernizace vybavení výpočetní technikou a informačními technologiemi na pracovišti Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina v Třebíči zpracoval p. Ing. Vladimír Hrabal z firmy Výpočetní technika, Karlovo náměstí 14, 674 01 Třebíč. Celková cena podle této aktualizované cenové nabídky činí 81.500,- Kč. Tato nabídka, s podrobným rozpisem hardware i software, je uvedena v příloze 1 materiálu RK-15-2005-48.

K realizaci poskytnutí uvedené dotace navrhujeme schválit potřebnou rozpočtovou změnu:
Zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4339 - Ostatní sociální péče a pomoc rodině a manželství, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 81.500,- Kč s určením pro Psychocentrum - manželskou a rodinnou poradnu kraje Vysočina při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 81.500,- Kč.
Dále radě kraje navrhujeme udělit souhlas se zvýšením závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" na rok 2005 u Psychocentra - manželské a rodinné poradny Jihlava, příspěvkové organizace, o částku 81.500,- Kč k zajištění jeho nezbytných provozních potřeb z důvodu realizace projektu rozvoje IT na pracovišti v Třebíči. Schválením této úpravy má příspěvková organizace vytvořenou možnost realizace svých záměrů v souladu s předpisy kraje.
StanoviskaOdbor informatiky
Příspěvková organizace Psychocentrum - manželská a rodinná poradna Jihlava předložila v měsíci srpnu 2004 Projekt na rozvoj ICT v pracovištích Jihlava, Žďár nad Sázavou a Třebíč. S ohledem na uvažovanou změnu sídla pracoviště Třebíč k závěru roku 2004 schválila
RK 37 příspěvek na rozvoj ICT zmíněné PO pouze pro pracoviště Jihlava a Žďár nad Sázavou. Protože v současné době odloučené pracoviště Třebíč sídlí v nových prostorách a rozvoj ICT lze řešit komplexně, včetně připojení na Internet, doporučuje OI poskytnou požadovaný finanční příspěvek a umožnit tak dokončení realizace celého projektu. Pozitivum vybavení ICT pracoviště Třebíč až v roce 2005 se projevilo i ve snížení nákladů podle cenových nabídek z původních 124.179 Kč na 81.500 Kč. Ceny v nabídce (Příloha 1 materiálu RK-15-2005-48) jsou v relaci se současnými cenami HW u jiných firem. Při porovnání ICT pořízené pro pracoviště Jihlava a pracoviště Žďár nad Sázavou a PC v současné cenové nabídce je nutné brát v úvahu vývoj výkonu počítačů a pokles cen HW i SW. Nelze tedy tvrdit, že PC instalované v pracovišti Jihlava a pracovišti Žďár nad Sázavou jsou zcela identické s počítači v cenové nabídce pro pracoviště Třebíč. Podstatné však je, že stávající PC v Třebíči s procesory Cyrix, 16MB RAM a 1,6 GB disky jsou pro kancelářskou práci a současný software naprosto nepoužitelné.
Ekonomický odbor
Ekonomický odbor nemá k předloženému návrhu připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 28 180 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4339 - Ostatní sociální péče a pomoc rodině a manželství, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 81.500,- Kč s určením pro Psychocentrum - manželskou a rodinnou poradnu kraje Vysočina při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 81.500,- Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" na rok 2005 u Psychocentra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina, příspěvkové organizace, o částku
81.500,- Kč k zajištění jeho nezbytných provozních potřeb z důvodu realizace projektu rozvoje informačních technologií na pracovišti v Třebíči.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ekonomický odbor, ředitelka Psycho-centra - manželské a rodinné poradny kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 30. 6. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz