Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2015-14

RK-38-2015-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-38-2015-14
NázevERP systém - vytvoření skupiny koordinátorů
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuV roce 2011 byla zahájena implementace jednotného ekonomického systému (dále jen ERP ) do všech zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina (dále jen ZPO ). Prioritním cílem projektu bylo sjednocení vybraných postupů, procesů např. pomocí centrálně definovaných číselníků , a tím umožnění reportů informací do datového skladu a následné vyhodnocování, porovnávání důležitých ekonomických ukazatelů a zajištění efektivního řízení ZPO, jak ze strany zřizovatele, tak vedení organizací. Posledním modulem v rámci ERP, který je v současné době implementován, je systém na správu elektronických dokumentů DMS (Document management system) určený pro nemocnice zřizované krajem a Zdravotnickou záchrannou službu Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci. Dodavatelem ERP (na základě výběrového řízení) se stalo Sdružení OR (dále jen dodavatel ).
ZPO mají s dodavatelem uzavřeny Smlouvy o poskytování služeb na údržbu, podporu a rozvoj ERP systému (dále jen servisní smlouvy ).
Dodavatel poskytuje podle čl. IV. odst. 3) písm. b) servisních smluv tzv. služby rozvoje, které zahrnují změny a úpravy software ERP dle požadavků ZPO. Služba je hrazena v rámci měsíčního paušálu a je omezena ročním limitem tzv. rozvojových hodin, který je ve výši 132 hodin pro jednu ZPO. Nevyčerpaný počet hodin propadá. Dodavatel je povinen poskytovat služby rozvoje na základě požadavků ZPO, které podle uzavřené smlouvy předpokládají předchozí schválení ze strany zřizovatele. Dosud byly požadavky schvalovány radou kraje.
V listopadu letošního roku odbor zdravotnictví vytvořil pracovní skupinu, která bude zajišťovat koordinaci a administraci jednotného ERP (systémů QI, FaMa+, DMS) užívaného ve všech ZPO. Hlavní náplní této skupiny bude zajistit jednotné, maximální a správné využívání systému, ale také jeho další rozvoj. Pracovní skupina bude mj. připravovat metodické pokyny a doporučení. Jedním z prvních dílčích úkolů bude dohled nad implementací DMS ve všech organizacích.
Skupina je složena ze zástupců odboru zdravotnictví a IT pracovníků vybraných nemocnic kraje: Michal Trojan (Nemocnice Jihlava), Marek Vala (Nemocnice Nové Město na Moravě), David Zažímal (odbor zdravotnictví), Jana Dvořáková (odbor zdravotnictví), Jaroslav Nulíček (odbor zdravotnictví), Roman Marek (odbor zdravotnictví).
Návrh řešení Odbor zdravotnictví radě kraje doporučuje vzít na vědomí vznik skupiny koordinátorů ERP a souhlasit s tím, že tato skupina bude projednávat a schvalovat požadavky ZPO na další rozvoj ERP dle platných servisních smluv.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
vytvoření skupiny koordinátorů jednotného ekonomického systému využívaného ve všech zdravotnických příspěvkových organizacích zřizovaných Krajem Vysočina, která je složena ze zástupců odboru zdravotnictví a IT pracovníků vybraných nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina;
souhlasí
že tato skupina bude projednávat a schvalovat požadavky zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina na další rozvoj jednotného ekonomického systému dle platných Smluv o poskytování služeb na údržbu, podporu a rozvoj ERP systému uzavřených se Sdružením OR;
ukládá
odboru zdravotnictví minimálně jednou ročně informovat radu kraje o významném rozvoji jednotného ekonomického systému.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 17. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz