Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2015-22

RK-36-2015-22.doc  RK-36-2015-22pr01.pdf
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-36-2015-22
NázevUzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě - k. ú. a obec Hrotovice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa OM se obrátila společnost E.ON Česká republika, s.r.o. se žádostí o odprodej části pozemku par. č. 929/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Hrotovice v rozsahu cca 10 m2. Na uvedené části pozemku má být postavena trafostanice EEIKA PET 250d o celkové výměře, včetně manipulační plochy cca 25 m2. Trafostanicí budou dotčeny mimo pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina další dva pozemky ve vlastnictví města Hrotovice a fyzických osob.
Vzhledem k tomu, že společnost E.ON potřebuje získat pro stavbu trafostanice stavební povolení, jeví se jako nejvhodnější forma uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě s tím, že po dokončení stavby bude provedeno geometrické zaměření a uzavřena vlastní kupní smlouva.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti společnosti E.ON vyhovět a uzavřít mezi Krajem Vysočina a touto společnosti smlouvu o budoucí kupní smlouvě na prodej části pozemku par. č. 929/1 v rozsahu cca 10 m2 v k. ú. Hrotovice. Prodej je v souladu s článkem 2. Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví Kraje Vysočina, neboť přímý prodej předem vybranému zájemci je omezen charakterem, polohou a způsobem využití pozemku. V tomto případě je pozemek určen jednoznačně pro výstavbu trafostanice, jejímž investorem je žadatel.
Podmínkou pro uzavření smlouvy je zveřejnění záměru prodeje na úřední desce krajského úřadu po dobu stanovenou zákonem. Smluvní strany se dohodly na kupní ceně ve výši 200 Kč/m2. Dle znalostí OM činí úřední (zjištěná) cena 173 Kč/m2.
Usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr prodeje části pozemku par. č. 929/1 v k. ú. a obci Hrotovice v rozsahu cca 10 m2 a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a společností E.ON Distribuce, a.s. smlouvu o budoucí kupní smlouvě.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Třebíč souhlasí s prodejem části pozemku par. č. 929/1 v k. ú. Hrotovice v rozsahu cca 10 m2, neboť požadovaná část pozemku je až za silniční obrubou v travnatém pásu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr prodeje části pozemku par. č. 929/1 - ost. plocha, silnice v rozsahu ca 10 m2 v k. ú. a obci Hrotovice;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího prodávajícího a společností E.ON Distribuce, a s., se sídlem F.A.Gerstnera 2151/6, České Budějovice, IČO: 280 85 400 na straně budoucího kupujícího smlouvu o budoucí kupní smlouvě na převod části pozemku par. č. 929/1 v k. ú. a obci Hrotovice v rozsahu cca 10 m2 za kupní cenu ve výši 200 Kč/m2 plus DPH.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz