Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2015-06

RK-29-2015-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-29-2015-06
NázevMateriál pro informaci - účast zahraničních partnerských regionů na Letní žurnalistické škole v Havlíčkově Brodě
Zpracoval6 Materiál pro informaci - účast zahraničních partnerských regionů na Letní žurnalistické škole v Havlíčkově Brodě pro: jednání rady kraje č. 29/2015 dne 6. 10. 2015 Zpracoval (a): I. Šteklová, Z. Čech, K. Svobodová
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuV Kraji Vysočina se každoročně koná významná akce Letní žurnalistická škola v Havlíčkově Brodě. Této akce se již pátým rokem účastní studenti z partnerského regionu Zakarpatská oblast Ukrajiny. V letošním roce se zúčastnili také zájemci z partnerských regionů Dolní Rakousko a Nitranský samosprávný kraj.
Cílem OSH je nastavit do budoucna stejné podmínky pro všechny zájemce ze všech zahraničních partnerských regionů.
Možnost účasti na Letní žurnalistické škole bude nabídnuta všem zahraničním partnerským regionům s těmito podmínkami:
- Účastník musí prokázat znalost češtiny nebo slovenštiny.
- Nabídka platí pro dva účastníky na každý zahraniční partnerský region (pokud kvóta na region nebude vyčerpána, tak se nabídne volné místo zájemcům z ostatních regionů).
- Kraj Vysočina uhradí účastníkům školné a ubytování (ve výši max. 3500 Kč na jednoho účastníka). Stravování + dopravu si účastníci hradí buď sami nebo formou příspěvku jejich regionu/školy.
- Finanční prostředky (viz předchozí odrážka) budou čerpány z kapitoly Zastupitelstvo, § 6223 Mezinárodní spolupráce, a budou poskytnuty formou daru (darovací smlouvy) organizátorovi Letní žurnalistické školy (CENTRUM VYSOČINA, o.p.s., IČO: 27470148).
Návrh řešení Vzhledem ke shora uvedenému OSH navrhuje radě kraje vzít na vědomí informace o účasti zahraničních partnerských regionů na Letní žurnalistické škole v Havlíčkově Brodě.
StanoviskaEkonomický odbor:
Ekonomický odbor bere materiál na vědomí.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o účasti zahraničních partnerských regionů na Letní žurnalistické škole v Havlíčkově Brodě dle materiálu RK-29-2015-06.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 6. 10. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz