Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-84

RK-14-2005-84.doc  RK-14-2005-84pr1.doc
Číslo materiálu84
Číslo jednacíRK-14-2005-84
NázevSpolupráce mezi krajem Vysočina a obcemi s rozšířenou působností při zajišťování administrace Programu obnovy venkova Vysočiny
Zpracoval D.Vichr
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuV loňském roce zajišťoval kraj Vysočina ve spolupráce s obcemi s rozšířenou působností nezbytnou administrativu Programu obnovy venkova Vysočiny (dále jen "POVV"). Tato spolupráce probíhala na základě uzavřené "Smlouvy o vzájemné spolupráci mezi krajem Vysočina a obcí s rozšířenou působností o zajišťování Programu obnovy venkova kraje Vysočina". Součástí této smlouvy byl "Metodický pokyn pro organizační zajištění a finanční kontroly akcí a projektů dotovaných v rámci POV v kraji Vysočina", který stanovil formy spolupráce kraje a obce s rozšířenou působností. Platnost této smlouvy vypršela 28.2. 2005.

Za každou zpracovanou žádost obdržela obec s rozšířenou působností od kraje dle smlouvy 500,- Kč. Celkem bylo na tyto účely rozděleno 497.500,- Kč.

Vzhledem k tomu, že i v letošním roce je záměrem kraje dále pokračovat v této spolupráci je navrhováno uzavřít s obcemi s rozšířenou působností smlouvu novou.
Návrh řešení V průběhu února byly jednotlivé obce s rozšířenou působností obeslány dopisem náměstkyně hejtmana Ing. Černé s prosbou o vyjádření, zda jsou ochotni za stejných podmínek dále na administraci POVV spolupracovat. Všech patnáct obcí s rozšířenou působností se vyslovilo kladně.

Odbor regionálního rozvoje navrhuje, aby byla vzájemná součinnost mezi obcemi s rozšířenou působností a krajem za účelem zajištění realizace POVV řešena formou mandátní smlouvy (příloha č.1). Součástí této smlouvy je opět "Metodický pokyn pro organizační zajištění a finanční kontroly projektů dotovaných v rámci POVV". Činnosti, které by měly dle metodického pokynu vykonávat obce s rozšířenou působní jsou shodné s činnostmi, které zabezpečovaly i v předchozím roce.

Smluvní odměna činila v loňském roce 500,- Kč za jednu přijatou žádost. Pro letošní rok navrhujeme tuto částku povýšit o roční výši inflace na 520,- Kč za jednu přijatou žádost. Pro rok 2005 bylo celkem vybráno 562 žádostí, čemuž odpovídá částka 292.240,- Kč. Tato částka by byla poskytnuta z kapitoly odboru regionálního rozvoje určeného pro POVV.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření mandátních smluv s obcemi s rozšířenou působností dle vzoru, který je obsahem materiálu RK-14-2005-84, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 12. 4. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz