Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-75

RK-14-2005-75.doc
Číslo materiálu75
Číslo jednacíRK-14-2005-75
NázevNemocnice Nové Město na Moravě - rekonstrukce a dovybavení gynekologie
Zpracoval J. Koten
Předkládá V Švarcová
Počet příloh
Popis problémuMezi plánované akce Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace (dále jen nemocnice) patří Rekonstrukce a dovybavení gynekologie. Realizace této akce je nemocnicí plánovaná v roce 2005 a akce je uvedena ve Zdravotním plánu kraje Vysočina a byla rovněž obsahem informačního materiálu RK-06-2005-23, př. 2, který byl projednáván na radě 06/2005 dne 1. 2. 2005. V rozpisu požadavků nemocnice byla akce s názvem "REKO gynekologie včetně přístrojového dovybavení" zařazena na druhém místě v pořadí priorit s tím, že bylo počítáno s financováním této akce ze státního rozpočtu v roce 2005 ve výši
11 000 tis. Kč.

Plánovaná akce je rozdělena z provozních důvodů do 3. etap:

První etapa - Modernizace lůžkového výtahu a hlavního vstupu.
Úpravy souvisí se splněním vyhlášky č. 369/2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb s omezenou schopností pohybu a orientace a splnění ČSN 274011 a ČSN EN 81.1. Stávající el. výtah lůžkový TLV 500 o nosnosti 500 kg - 6 osob bude vyměněn za výtah A1L lůžkový, typ TLV 1600/0,63, nosnost 1600 - 20 osob. Návrh modernizace respektuje stávající rozměry výtahové šachty a strojovny.

Druhá etapa - Rekonstrukce části 4.N.P., strojovny VZT a střešního pláště.
Rekonstrukcí budou zřízeny jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje. Všechny pokoje mají k dispozici nově hygienickou buňku. Dále dochází ke zvýšení plošného standardu na jednu pacientku. Rekonstrukcí dochází ke změně kapacity tohoto lůžkového oddělení, která se zmenšuje z 39 na 28 lůžek. Tedy z celkového počtu lůžek 59- uváděno ve výkazech jako gynekologických (je počítáno i s oddělením porodnickým) by se po rekonstrukci měl stav snížit na 28 lůžek gynekologických a 20 lůžek porodnických, tedy celkem 48. V rámci druhé etapy bude provedena oprava a rekonstrukce stávajícího střešního pláště objektu gynekologie, t.j. sanace hydroizolace včetně zateplení.
V rámci této etapy je počítáno s náklady na zdravotnickou techniku a zařízení ve výši 1 900 tis. Kč. Jedná se o UZ přístroj (500 tis. Kč), kardiotokograf (75-210 tis. Kč), monitor na JIP gyn. centrála (250 - 1000 tis. Kč), dvě infuzní pumpy (20 tis. Kč), laparoskop oper. s příslušenstvím (250 tis. Kč), hysteroskop (150 tis. Kč) a elektrokauter (300 tis. Kč).

První a druhá etapa se státní dotací 11 000,- Kč mají být realizovány v roce 2005. Náklady na realizaci jsou složeny z investičních finančních prostředků a financí na opravy.

Třetí etapa - Dokončení rekonstrukce 4.N.P. by měla být realizována v roce 2006 s tím, že náklady této etapy činí 2 399 tis. Kč.
Návrh řešení Jedná se o rekonstrukci 4. nadzemního podlaží gynekologického pavilonu bez vlivu na celkové architektonické řešení. S ohledem na to, že jde o skeletovou konstrukci, dispoziční změny jsou dílčí a nezasahují do statiky objektu.

Výstavbou dojde ke splnění základních hygienických parametrů kladených na lůžkové jednotky, především ve vytvoření zázemí lůžkového pokoje pacientek. Zároveň dojde ke zlepšení technických parametrů budovy a ke snížení spotřeby elektrické a tepelné energie.

Pro možnost registrace a čerpání finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2005 navrhujeme radě kraje vydat kladné stanovisko zřizovatele k realizaci akce financované ze státního rozpočtu s názvem "Nové Město na Moravě - REKO gynekologie".
StanoviskaEkonomický odbor předpokládá, že se jedná o akci financovanou v roce 2005 v celém rozsahu v rámci ISPROFIN bez dalších finančních nároků na rozpočet kraje. Návrh neřeší financování třetí etapy - Dokončení rekonstrukce v roce 2006. Proto je třeba tuto etapu řešit v rámci vlastního investičního plánu Nemocnice Nové Město na Moravě.

Stanoviska odboru majetkového: OM se seznámil se základním výkresem rozpracované projektové dokumentace a z úrovně této znalosti nemá námitek s technickým řešením rekonstrukce posledního podlaží budovy. Dle předloženého dokumentu o výši finančního krytí akce ze státního rozpočtu je zřejmé, že část podlaží nebude v letošním roce rekonstruována a nemocnici zůstane závazek do budoucího období (s ohledem na jeho výši cca 3 mil. Kč zřejmě řešitelný vlastními prostředky nemocnice) z výběrového řízení. Záměr neřeší vybavení prostor novým nábytkem.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizaci investiční akce s názvem "Nové Město na Moravě - "REKO gynekologie" v Nemocnici Nové Město na Moravě, příspěvkové organizaci, za podmínky, že tato akce bude financována v rámci programového financování ISPROFIN.
Odpovědnost Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace
Termín do 31. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz