Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-50

RK-14-2005-50.doc
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-14-2005-50
NázevStavební záměr a výběr zhotovitele stavby "SÚS Žďár nad Sázavou - sklad posypového materiálu" formou veřejné zakázky na stavební práce
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSpráva a údržby silnic Žďár nad Sázavou má v lokalitě Žďár nad Sázavou stávající sklad posypové soli v areálu organizace. Sklad nevyhovuje hygienickým požadavkům zejména s ohledem na blízkou obytnou zástavbu a také jeho stavebně technický stav je špatný. Skládka inertního posypového materiálu je umístěna na pozemcích ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou na základě nájemní smlouvy. Ani tato dislokace není perspektivní také s ohledem na záměry města využít tuto lokalitu pro zahraničního investora.
Záměr na vybudování areálu zimní údržby se sklady posypových materiálů je podložen detailním rozborem stávajících i výhledových nároků na provádění zimní údržby v rámci působnosti Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou. Pro umístění areálu byla, v souladu s územně plánovací dokumentací města, zvolena lokalita nacházející se u komunikace I/37 ve směru Žďár nad Sázavou - Brno. Pozemek získal kraj převodem od města Žďár nad Sázavou právě s výhledem využití pro vybudování areálu. V souladu se schváleným rozpočtem pro rok 2003 zajistil OM zpracování projektové dokumentace stavby. Stavba byla plánována k zahájení již v roce 2004. Vzhledem k průtahům správních řízení (územní řízení bylo napadnuto odvoláním účastníka řízení) se nepodařilo stavbu v loňském roce k zahájení připravit.
Schválený rozpočet kraje Vysočina pro rok 2005 obsahuje v Kapitole Nemovitý majetek, investice v dopravě částku 8 mil. Kč na realizaci této stavby. Tato částka je kryta odvodem z investičního fondu SÚS Žďár nad Sázavou. Celkové investiční náklady na výstavbu se odhadují na cca dvojnásobek. Z hlediska logiky postupu stavebních prací a organizace zajištění zimní údržby pro období zimy 2005 - 2006 je potřebné zajistit výstavbu v letošním roce.
Návrh řešení OM předkládá radě kraje stavební záměr uvedené akce k projednání. Stavební záměr je obsahem materiálu RK-14 -2005-50 př. 1.
Návrh předpokládá schválení předloženého stavebního záměru, způsobu financování stavby a veřejné zakázky na realizaci stavby.
Finanční krytí stavby navrhuje OM zajistit v rámci schválené výše položky Investice v dopravě Kapitoly Nemovitý majetek. Konkrétně se jedná o částku 8 mil. Kč z odvodu z investičního fondu Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou do rozpočtu zřizovatele a zbytek částky až do výše nákladů stavby z výběrového řízení cestou vnitřního rozpočtového opatření v rámci položky investice v dopravě. Příspěvkové organizaci Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou bude nařízen odvod z investičního fondu do rozpočtu zřizovatele v následujících letech vždy ve výši 2 mil. Kč ročně až do výše investičních nákladů stavby z výběrového řízení.
Návrh předpokládá schválit zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na provedení stavby "SÚS Žďár nad Sázavou - sklad posypového materiálu" formou podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění.
Současně bude jmenována hodnotící komise veřejné zakázky dle ustanovení § 57 zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách.
Materiál RK-14-2005-50 př. 2 obsahuje základní údaje zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadanou v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen "Základní údaje zadávací dokumentace").
Materiál RK-14-2005-50 př. 3 obsahuje návrh hodnotící komise pro otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek.
Rozsah předmětu zadání je vymezen zadávací dokumentací stavby.
V souladu s Pravidly pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina, bude členem hodnotící komise člen/členové Zastupitelstva kraje Vysočina. Rada kraje jmenovitě určí člena/členy a náhradníka/náhradníky.
V návrhu a materiálech jsou navrženy reálné termíny vycházející z požadavků zákona o veřejných zakázkách. Zahájení prací je reálné během měsíce června 2005 a dokončení stavby se předpokládá do konce října 2005.
K zadání veřejné zakázky se navrhují termíny:
Zveřejnění oznámení zadávacího řízení na centrální adrese: 27. 4. 2005
Konec lhůty pro podávání nabídek: 3. 6. 2005
Způsob hodnocení nabídek: nejnižší cenová nabídka.
Ostatní kritéria jsou pevně nastavena (nehodnotí se):

* termín výstavby - doba plnění: nejpozději do 31. 10. 2005
* délka záruční doby za jakost díla: min. 72 měsíců
* termín nastoupení k odstranění reklamačních vad v průběhu záruční doby po jejich nahlášení: max. 5 dnů.
* bankovní záruky:
- výše bank. záruky za provedení díla: 1 500 000,- Kč
- výše bank. záruky za kvalitu díla: 1 000 000,- Kč
* smluvní pokuty:
- za prodlení s termínem dokončení díla: 8 000,- Kč za každý započatý den prodlení.
- za prodlení s nastoupením k odstranění reklamačních vad v průběhu záruční doby: 3 000,- Kč za každý započatý den prodlení
Požadavky na prokázání základních kvalifikačních předpokladů jsou uvedeny v bodě č. 3 materiálu RK-14-2005-50 př. 1 ("Základní údaje zadávací dokumentace").
StanoviskaOdbor dopravy nemá připomínek k předkládanému materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr "SÚS Žďár nad Sázavou - sklad posypového materiálu" dle materiálu RK-14-2005-50, př. 1;
* způsob financování stavby dle materiálu RK-14-2005-50;
* zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na provedení stavby "SÚS Žďár nad Sázavou - sklad posypového materiálu" formou podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění v souladu s materiálem RK-14-2005-50, př. 2;
jmenuje
hodnotící komisi ve složení dle doplněného materiálu RK-14-2005-50, př. 3 a
ukládá
odboru majetkovému, zajistit realizaci veřejné zakázky na základě schváleného zadání, navržených termínů a v souladu s materiálem RK-14-2005-50, př. 2.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz