Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-44

RK-14-2005-44.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíRK-14-2005-44
NázevStavební záměr "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen ul. Hrotovická", návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč vyučuje odbornou výuku na dvou pracovištích. Menší část v areálu Hrotovická v Třebíči, v blízkosti hlavní budovy školy a větší část na odloučeném pracovišti v Rouchovanech. Jedná se o odloučené pracoviště školy, využívané k odbornému výcviku učebních oborů truhlář a truhlářské práce. K výcviku jsou užívány pouze dílny a jedna bytová jednotka (jako kancelář a šatna), hlavní budova školy, skleník a většina pozemků v areálu nejsou využívány. Výuka na odloučeném pracovišti v Rouchovanech se projevuje negativně v ekonomických ohledech, ale hlavně ve složité organizaci výcviku se zabezpečením dojíždění žáků. Současně by areál v Rouchovanech vyžadoval značné investiční náklady na rekonstrukci dosluhujících zdravotechnických instalací a ústředního vytápění. Po jednáních s MŠMT v loňském roce zastupitelstvo kraje usnesením 397/06/2004/ZK schválilo prodej nemovitostí v areálu Rouchovany České republice pro účely zřízení školského zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy. Záměrem kraje je soustředit odbornou výuku do prostoru areálu na ulici Hrotovická. K vytvoření předpokladů realizace tohoto záměru schválilo zastupitelstvo kraje usnesením 201/03/2004/ZK koupi nemovitostí sousedících s areálem. Rozsah potřebné rekonstrukce a dostavby prověřuje OM ve spolupráci s OŠMS a vedením školy. OM již předložil radě kraje návrh na provedení rozpočtového opatření spočívající v zařazení nové akce "SPŠS, SOUS a OU Třebíč - úprava ÚT a ZTI Hrotovická" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje ve výši 1 950 tis. Kč. Tato akce zajistí samostatné vytápění stávající budovy dílen, přípojky inženýrských sítí a další práce. Tato budova bude postupně v následujících letech stavebně upravována. Stávající dílny v areálu na ulici Hrotovicka kapacitně nepostačují.
Odbor majetkový zajistil, po stanovení základních požadavků a potřeb odborem školství, mládeže a tělovýchovy, zpracování studie na uvažovanou výstavbu nových dílen na koupeném volném pozemku.
Návrh řešení V materiálu RK-13-2005-44 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr výstavby nových dílen SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč v areálu na ulici Hrotovická. V případě schválení stavebního záměru OM navrhuje zajistit v letošním roce vypracování realizační projektové dokumentace pro stavební povolení v rozsahu vycházejícího z předloženého stavebního záměru. V letošním roce by byla dále stavba projednána s dotčenými orgány státní správy a zajištěno vydání stavebního povolení. Realizaci předpokládá OM tak, aby pro školní rok 2006/2007 již odloučené pracoviště v Rouchovanech nebylo potřeba využívat (předběžné projednání s budoucím vlastníkem signalizuje, že pro školní rok 2005/2006 bude zřejmě možné dílny v areálu v Rouchovanech ještě užívat).
Návrh usnesení předpokládá schválit stavební záměr na výstavbu nové budovy dílen a rozpočtové opatření zajišťující finanční krytí pořízení projektové dokumentace na tuto stavbu.
StanoviskaStanovisko OŠMS je součástí stavebního záměru (viz materiál RK-14-2005-44, př. 1).
Ekonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 15. 3. 2005 je 28 230 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr na akci "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen ul. Hrotovická";
* povýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, kapitálové výdaje o částku 500 tis. Kč, na akci "SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč, výstavba dílen Hrotovická" a zařazení této akce do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství (§ 3122 Střední odborné školy) při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (§ 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené) o částku 500 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz