Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-38

RK-14-2005-38.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíRK-14-2005-38
NázevStavba chodníku v k. ú. a obci Rovečné
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje projednala žádost obce Rovečné o bezúplatný převod části pozemku par. č. 126 v k. ú. a obci Rovečné. Záměrem obce bylo vybudování chodníku podél silnice II/388 s využitím části tohoto pozemku (je využíván jako zahrada dětského domova). Při projednávání technického řešení, podmínek výstavby chodníku a dalších souvisejících aspektů (zimní údržba) nebylo dosaženo dohody. Obec předložila nové řešení rozpracované projektantem.
K dořešení bylo svoláno další jednání.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou chodníku za dohodnutých podmínek. V daném případě OM považuje za potřebné vyslovit souhlas prostřednictvím usnesení rady kraje, byť dle rozpracované projektové dokumentace nedojde k přímému záboru pozemku ve vlastnictví kraje. Je však možné, že skutečné provedení stavby bude vyžadovat majetkoprávní vypořádání a proto navrhuje ponechat v platnosti usnesení rady kraje 299/11/2003/RK.
Obec zamýšlí realizovat stavbu v letošním roce za předpokladu úspěchu při žádosti o dotaci z Programu obnovy venkova. Pokud bude stavba realizována, OM předloží radě kraje návrh na rozpočtové opatření pro realizaci oplocení podél vybudovaného chodníku. Současný stav oplocení zahrada dětského domova je katastrofální a hrozí nebezpečí úrazu na přilehlé silnici.
StanoviskaRada kraje usnesením 299/11/2003/RK schválila
? zveřejnění záměru darovat obci Rovečné část pozemku par. č. 126 - ostatní plocha, jiná plocha v k. ú. a obci Rovečné zastavěnou chodníkem;
? zahájení jednání s obcí Rovečné o darování pozemků ve vlastnictví obce Rovečné nacházející se pod silnicemi II/388 a III/38818 v k. ú. a obci Rovečné kraji Vysočina.
Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou vydá ke stavbě stanovisko s technickými podmínkami pro projektové řešení a realizaci stavby.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku mezi silnicí II/388 a pozemkem par. č. 126, ostatní plocha, jiná plocha v k. ú. a obci Rovečné užívaným jako zahrada Dětského domova Rovečné za podmínek stanovených v Zápise z jednání ze dne 1. 4. 2005 dle materiálu RK-14-2005-38 př. 1 a podmínek Správy a údržby silnic Žďár nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz