Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2005-12

RK-14-2005-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-14-2005-12
NázevProdej pozemku v k. ú. a obci Pelhřimov
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a na základě Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel od Jana Bezděkovského žádost o odprodej pozemku par. č. 1423 - zastavěná plocha a nádvoří, zbořeniště o výměře 129 m2 v k. ú. a obci Pelhřimov. Tento pozemek je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Pelhřimov pro výše uvedené k. ú. a obec veden na LV č. 7092, kde je jako vlastník uvedena Vysočina ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov.
Výše uvedený pozemek má žadatel zaplocen v zahradě. Spolu s manželkou má sousední pozemky ve společném jmění manželů, popř. v podílovém spoluvlastnictví.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina přímý prodej výše uvedené nemovitosti žadateli do společného jmění manželů. Cena převáděných nemovitostí bude určena jako vyšší z cen stanovených dle zák. č. 151/1997 Sb., o oceňování nemovitostí, v platném znění a prováděcí vyhláškou k tomuto zákonu č. 540/2002 Sb., v platném znění a ceny v místě a čase obvyklé.
Návrh předpokládá schválení zveřejnění záměru prodeje nemovitosti na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Pelhřimov souhlasí s odprodejem nemovitostí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s odprodejem nemovitostí.
Město Pelhřimov, zastoupené Výborem pro nakládání s obecními pozemky nemá o předmětný pozemek zájem.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodeje pozemku par. č. 1423 - zastavěná plocha a nádvoří, zbořeniště o výměře 129 m2 v k. ú. a obci Pelhřimov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz