Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2005-23

RK-12-2005-23.doc  RK-12-2005-23pr2.doc  RK-12-2005-23pr3.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-12-2005-23
NázevStavební záměr a výběr zhotovitele stavby "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" formou veřejné zakázky na stavební práce, návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval: H. Javůrková
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2005 je v Kapitole Nemovitý majetek, položce Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství (kapitálové výdaje), ve smyslu přílohy M1 rozpočtována částka 5 mil. Kč na výše uvedenou akci. Akce byla navržena k zařazení do rozpočtu kraje na rok 2005 a k realizaci v tomto roce na základě projednávání záměru předloženého ředitelem školy na zřízení Školicího střediska programování NC strojů. Vybudování tohoto školicího střediska by umožnilo jak výuku žáků tak v odpoledních hodinách tak dospělých v rámci projektu Adaptabilní školy II., jehož jeden cíl je vytvoření sítě oborově zaměřených středisek celoživotního vzdělávání a usnadnit přístup k odbornému vzdělávání dospělým obyvatelům kraje. Jedná se dle záměru ředitele o řešení, které umožní trvale opustit pronajaté prostory, kde probíhá současné době praktická výuka žáků. Záměr byl podpořen OŠMS, Hospodářskou komorou a společností BOSCH DIESEL s. r. o. Původní předpoklad investiční náročnosti byl ze strany ředitele školy odhadován na 3 mil. Kč, OM na základě vlastního předběžného prověření navrhl dotovat akci částkou 5 mil. Kč s tím, že současně bude řešen nevyhovující stav šaten pro žáky celé školy (stávající řešení spočívá v umístění šatních skříněk na chodbách, což je z hlediska provozu školy a požárních předpisů neúnosné) a sociálního zařízení. Sociální zařízení bude zároveň sloužit i pro tělocvičnu.
Vycházeje z předpokladu investiční náročnosti akce (v této době byl předpoklad výše investice již na úrovni cca 5 mil. Kč bez DPH) OM předložil hejtmanovi kraje ke schválení zadání veřejné zakázky na uvedenou akci společně s "Základními údaji zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon) a s návrhem na jmenování hodnotící komise (podle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina - dále jen Pravidla - rozhoduje o způsobu zadání a postupu zadavatele u veřejných zakázek do 5 mil. Kč hejtman nebo jeho náměstek). Oznámení o zadání veřejné zakázky je v současné době na základě rozhodnutí hejtmana ze dne 18. 2. 2005 zveřejněno na centrální adrese a webových stránkách kraje od dne 7. 3. 2005. Předávání zadávací dokumentace již probíhá. Lhůta pro podání nabídek končí dne 15. 4. 2005.
Při dokončování projektové dokumentace (PD byla dokončena a předána OM dne 7. 3. 2005, tedy po předložení návrhu zadání veřejné zakázky hejtmanovi) vyvstaly na základě požadavků dotčených orgánů státní správy další požadavky na rozsah projektového řešení. Výsledkem je skutečnost, že projektem propočítané náklady na tuto stavbu vysoce převýšily odhady OM.
Návrh řešení Vzhledem k podstatně vyšším investičním nákladům, než jaké předpokládal rozpočet kraje, považuje OM za potřebné předložit radě kraje stavební záměr uvedené akce k projednání. Stavební záměr je obsahem materiálu RK-12-2005-23 př. 1.
V případě schválení stavebního záměru, navrhuje OM formou usnesení rady kraje schválení zadání veřejné zakázky ve stejném obsahu, jak byla předložena ke schválení hejtmanovi kraje. Tím by bylo zajištěno rozhodnutí zadavatele v souladu s Pravidly.
Návrh usnesení předpokládá schválit zadání veřejné zakázky na zhotovitele stavby "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" formou podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách.
Současně bude jmenována hodnotící komise veřejné zakázky dle ustanovení zákona § 57 zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách.
Materiál RK-12-2005-23 př. 2 obsahuje základní údaje zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadanou v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách.
Materiál RK-12-2005-23 př. č. 3 obsahuje návrh hodnotící komise pro otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek.
Rozsah předmětu zadání je vymezen zadávací dokumentací stavby.
V souladu s Pravidly pro zadávání veřejných zakázek a zakázek kraje Vysočina, bude členem hodnotící komise člen/členové Zastupitelstva kraje Vysočina. Rada kraje jmenovitě určí člena/členy a náhradníka/náhradníky.
V návrhu a materiálech jsou navrženy reálné termíny vycházející z požadavků zákona o veřejných zakázkách.
Návrh usnesení obsahuje i doporučení zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření k zajištění finančního dokrytí akce.
StanoviskaStanovisko odboru školství, mládeže a sportu je obsaženo v materiálu RK-12-2005-23 př. 1 - Stavebním záměru, v části zdůvodnění akce.
Ekonomický odbor nemá k navrhovanému rozpočtovému opatření připomínky, aktuální stav položky Nespecifikovaná rezerva je 81 707 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" dle materiálu
RK-12-2005-23, př. 1;
* zadání veřejné zakázky na zhotovitele stavby "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" formou podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, v souladu s materiálem RK-12-2005-23, př. 2";
jmenuje
hodnotící komisi pro otevírání obálek, posouzení a hodnocení nabídek ve složení dle doplněného materiálu RK-12-2005-23, př. 3;
ukládá
odboru majetkovému zajistit realizaci veřejné zakázky "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" na základě schváleného zadání, navržených termínů a v souladu s materiálem RK-12-2005-23, př. 2 a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření - povýšení kapitoly Nemovitý majetek, § 3122 Střední odborné školy (kapitálové výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, příloha M 1) na akci "SPŠ Jihlava - vybudování dílny a sociálního zařízení" o částku 6 500 tis. Kč snížením Kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná rezerva, § 6409 Ostatní činnosti j.n. o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz