Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2015-48

RK-04-2015-48.doc  RK-04-2015-48pr01.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-04-2015-48
NázevPodnájem nebytových prostor užívaných Nemocnicí Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizací pro účely zřízení zubní ordinace
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, dále také nemocnice , požádala o souhlas s uzavřením smlouvy o podnájmu nebytových prostor umístěných v přízemí budovy č.p. 3023, která je součástí pozemku p. č. st. 3834 (budova pavilonu G -servis středisko), na adrese Husova 3023, Havlíčkův Brod, a to nebytové prostory o celkové výměře 64,65 m2. Pozemek, jehož součástí je budova s předmětným nebytovým prostorem, je zapsaný na LV č. 1817 v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Havlíčkův Brod, pro k. ú. a obec Havlíčkův Brod.
Nemocnice má předmětné nebytové prostory v nájmu od Kraje Vysočina na základě nájemní smlouvy uzavřené dne 1. 7. 2003 mezi Krajem Vysočina a nemocnicí. Účelem podnájemní smlouvy je zřízení a provoz ordinace zubního lékaře. V minulosti byla ordinace zubního lékaře v areálu nemocnice zřízena a velmi dobře sloužila pro zaměstnance i pacienty a z tohoto důvodu se vedení nemocnice rozhodlo tuto službu obnovit. V současné době má nemocnice v předmětných prostorách umístěny činnosti, které na začátku roku 2015 přestěhuje do vhodnějších prostor a pro tyto prostory nemá jiné využití. Zřízení ordinace zubního lékaře vhodným způsobem doplní poskytování zdravotních služeb v areálu nemocnice a přispěje ke spokojenosti pacientů.
Smlouva o podnájmu je navržena na dobu neurčitou s možností výpovědi s tříměsíční výpovědní dobou, kterou může nemocnice uplatnit nejdříve za pět let od uzavření smlouvy. Pokud by podnájemce neplnil smluvní podmínky dle smlouvy, může nemocnice výpověď s tříměsíční výpovědní dobou uplatnit kdykoliv, tj. i v období pěti let. Nájemné navrženo ve výši 31 032 Kč ročně (tj. 480 Kč/rok/m2) s roční úpravou o míru inflace dle ČSÚ, plus služby spojené s užívání předmětu podnájmu. Bližší podmínky smlouvy o podnájmu jsou uvedeny v návrhu smlouvy o podnájmu, který je obsažen v materiálu RK-04-2015-48, př. 1.
Navrhované podmínky podnájmu překračují smluvní rámec, v rámci kterého je oprávněna nemocnice nakládat s předmětem nájmu bez souhlasu pronajímatele (podnájem trvá déle než 3 roky), je proto nezbytný předchozí souhlas pronajímatele.
Návrh řešení Uzavřením smlouvy o podnájmu nebude narušen chod nemocnice ani nebude znemožněno užívání majetku k hlavnímu účelu nemocnice. Návrh usnesení předpokládá udělit souhlas s uzavřením smlouvy o podnájmu dle materiálu RK-04- 2015-48, př. 1.
Příslušnost rady kraje k udělení souhlasu s uzavřením smlouvy je dána ustanovením § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
StanoviskaOZ souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o podnájmu dle materiálu RK-04-2015-48, př. 1.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, odbor majetkový
Termín 28. 2. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz