Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2015-53

RK-03-2015-53.doc  RK-03-2015-53pr01.doc
Číslo materiálu53
Číslo jednacíRK-03-2015-53
NázevNávrh na zařazení akce do kapitoly Doprava, přílohy D2 - Investice v dopravě
Zpracoval H. Matulová
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina jako vlastník silnic II. a III. třídy na území kraje realizuje mimo jiné postupnou přestavbu silnice II/405 mezi statutárním městem Jihlava a městem Třebíč Dalším neméně významným záměrem Kraje Vysočina je rozvoj průmyslových zón v přijatelných lokalitách pro zvýšení možností zaměstnanosti a technického rozvoje na území Kraje Vysočina. Jednou z významných rozvojových ploch v místě s vyšším procentem nezaměstnanosti je i průmyslová zóna u obce Přibyslavice, která má velký rozvojový potenciál. Nezbytnou podmínkou dalšího rozvoje je pak kvalitní dopravní napojení na hlavní dopravní skelet v území s návazností na nadregionální dopravní trasy.
Pro zahájení přípravy realizace výše popsaného dopravního napojení je nutné doplnit do kapitoly Doprava, přílohy D2 - Investice v dopravě pro rok 2015 akci III/40510 Okříšky - Přibyslavice.
Vyjádření obce Okříšky k výše popsanému záměru je přílohou materiálu RK-03-2015-53, př. 1.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje rozhodnout o zařazení jmenovité akce:
* III/40510 Okříšky - Přibyslavice
do kapitoly Doprava, příloha D2 - Investice v dopravě.

Finanční krytí bude realizováno změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Doprava, přílohy D2 - Investice v dopravě
StanoviskaOdbor regionálního rozvoje:
Průmyslové zóny na katastrálních územích obcí Nová Ves, Přibyslavice a městyse Okříšky přesahují významem svoji lokalitu a představují jednu z nejvýznamnějších nabídek pracovních míst v okrese Třebíč. Význam této oblasti, kde nyní pracuje zhruba dva tisíce zaměstnanců, je podtržen také skutečností, že Třebíčsko patří dlouhodobě mezi regiony s nejvyšší nezaměstnaností v Kraji Vysočina i celé ČR. Sídlí zde tyto velké společnosti ALFA IN a.s., Fraenkische CZ s.r.o., Huhtamaki Česká Republika a.s. a MANN+HUMMEL (CZ) s.r.o. Tyto podniky vznikly nebo se významně rozšířily v období po roce 1989, avšak zatím především stav silniční infrastruktury neodpovídá potřebám moderní průmyslové výroby. Plánovaný další rozvoj těchto podniků s potenciálem vzniku stovek nových pracovních míst a tedy i přijímání nových zaměstnanců není možné bez vytvoření adekvátního dopravního napojení pro osobní a především nákladní dopravu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit jmenovitou akci: III/40510 Okříšky - Přibyslavice do kapitoly Doprava, příloha D2 - Investice v dopravě.
Odpovědnost ODSH, OE
Termín 30. 6. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz