Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2005-24

RK-12-2005-24.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-12-2005-24
NázevStavební záměr "ISŠ stavební a U Jihlava - úpravy pro Pedagogické centrum Vysočina", návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuVe schváleném rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2005 je v Kapitole Nemovitý majetek, položce Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství (kapitálové výdaje), ve smyslu přílohy M1 rozpočtována částka 1,7 mil. Kč na akci "ISŠ stavební a U Jihlava - úpravy pro Pedagogické centrum Vysočina". OM prověřil podmínky a náročnost realizace záměru. Jedná se o stávající budovu bývalého staveništního zařízení ulice Mahelova 16, Jihlava, které bylo zřízeno v šedesátých letech minulého století. Od té doby byl objekt využíván pro různé účely, ovšem bez jakýchkoliv podstatných stavebních úprav nebo změn, pravděpodobně i bez kolaudace. Podrobné údaje obsahuje materiál RK-12-2005-24 př.1 - Stavební záměr. Ze zpracované projektové dokumentace vyplynula podstatně vyšší finanční náročnost akce, než bylo při zařazení akce do návrhu rozpočtu uvažováno.
Návrh řešení Vzhledem k podstatně vyšším investičním nákladům, než jaké předpokládal rozpočet kraje, považuje OM za potřebné předložit radě kraje stavební záměr uvedené akce k projednání. Stavební záměr je obsahem materiálu RK-12-2005-24 př. 1. Pokud bude Stavební záměr akceptován, je potřebné zajistit finanční dokrytí akce.
Návrh usnesení obsahuje i doporučení zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření k zajištění finančního dokrytí akce.
StanoviskaStanovisko odboru školství, mládeže a sportu je obsaženo v materiálu RK-12-2005-24 př.1 - Stavebním záměru, v části zdůvodnění akce.
Odbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Nespecifikovaná rezerva je 81 707 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "ISŠ stavební a Učiliště Jihlava - úpravy pro Pedagogické centrum Vysočina" dle materiálu RK-12-2005-24, př. 1 a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření spočívající v povýšení kapitoly Nemovitý majetek, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště (kapitálové výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, příloha M1) o částku 3 300 tis. Kč na akci "ISŠ stavební a U Jihlava - úpravy pro PCV" snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná rezerva, § 6409 Ostatní činnosti j. n. o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz