Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2005-10

RK-12-2005-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-12-2005-10
NázevPřijetí daru pozemku v k. ú. Jihlava
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMagistrát města Jihlavy, odbor majetkový se obrátil na OM s návrhem na převod pozemku par. č. 3245 - ostatní plocha, manipulační plocha v k. ú. Jihlava (LV 10001) do vlastnictví kraje Vysočina. Jedná se o pozemek, který je částečně využíván příspěvkovou organizací kraje s názvem Střední průmyslová škola Jihlava, tř. Legionářů 3 a o převod geometricky oddělené části už kraj Vysočina projevil zájem v souvislosti s jednáním o vzájemném darování nemovitostí v k.ú. Jihlava mezi Statutárním městem Jihlava a Vysočinou (areály staré nemocnice a v ulici Tovární x nemovitosti užívané školskými zařízeními). Vzhledem k tomu, že o koupi části pozemku mělo zájem Společenství vlastníků jednotek obytného domu Tyršova 4 bylo předběžně domluveno, že k převodu bude přistoupeno po realizaci prodeje části pozemku odděleného geometrickým plánem vypracovaným na náklady žadatelů. Přes opakované urgence majetkového odboru Magistrátu města Jihlavy zástupce žadatelů nereagoval a nepředložil příslušný GP na rozdělení pozemku par. č. 3245. S ohledem na tento vývoj ve věci a s přihlédnutím na trvající zájem Vysočiny o získání tohoto pozemku doporučila majetková komise Radě města Jihlavy převést celý pozemek par. č. 3245 v k. ú. a obci Jihlava do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje uzavření darovací smlouvy na pozemek par. č. 3245 v k. ú. Jihlava se Statutárním městem Jihlava. Pozemek je částečně využíván Střední průmyslovou školou v Jihlavě a spolu s ostatními pozemky ve vlastnictví svého zřizovatele tvoří oplocený areál školy. Vzhledem k tomu, že i ostatní nemovitosti ve vlastnictví St. města Jihlavy užívané SPŠ Jihlava budou na základě příslušných usnesení orgánů kraje a města převedeny do vlastnictví kraje Vysočina (usnesení 204/03/2004/ZK a 624/04-ZM), je vhodné současně vyřešit i převod výše uvedeného pozemku a sjednotit tak vlastnictví celého areálu převodem na současného uživatele, resp. jeho zřizovatele.
V případě realizace tohoto převodu bude třeba dodatkem zřizovací listiny SPŠ Jihlava změnit rozsah majetku svěřeného této příspěvkové organizaci do správy.
Návrh usnesení předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje přijmout dar pozemku par. č. 3245 - ostatní plocha, ost. komunikace v k. ú. a obci Jihlava z vlastnictví St. města Jihlavy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit přijetí daru pozemku par. č. 3245 - ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 357 m2 v k. ú. a obci Jihlava z vlastnictví Statutárního města Jihlava do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 29. 3. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz