Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2005-08

RK-12-2005-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-12-2005-08
NázevProdej nemovitostí v k. ú. a obci Lidmaň
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový obdržel žádost Petra a Dany Jonákových o odkoupení rodinného domu typu OKAL v Lidmani č.p. 62 postaveném na pozemku par. č. st. 6/5. Jonákovi v domě užívají od roku 1990 byt 2 + 0, který jim byl přidělen jako byt služební. V domě jsou celkem byty dva, druhý byt užívá rodina Kamenských, které byl byt přidělen obdobným způsobem. Kraj Vysočina získal tento nemovitý majetek na základě Protokolu o předání a převzetí majetku státu ze dne 19. 12. 2002 vydaný podle zákona č. 290/2002 Sb. Správu tohoto nemovitého majetku zajišťuje ve smyslu zřizovací listiny příspěvková organizace kraje s názvem Ústav sociální péče Lidmaň, Lidmaň 91, 394 94 Černovice. V majetku kraje a ve správě ústavu je m. j. i dům v Lidmani č.p. 54 na pozemku par. č. st. 6/6, který se nachází v těsném sousedství domu č.p. 62 . Je v něm užíván jeden byt, který byl přidělen obdobným způsobem jako oba výše uvedené. Předmětné nemovitosti, a to budova č.p. 62 (objekt k bydlení) na pozemku par. č. st. 6/5, pozemek par. č. st. 6/5 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 117 m2 , budova č.p. 54 (objekt bydlení) na pozemku par. č. st. 6/6 a pozemek par. č. st. 6/6 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 117 m2, vše v k. ú. a obci Lidmaň, jsou zapsány na listu vlastnictví č. 106 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, KP Pelhřimov a ve smyslu zřizovací listiny je spravován příspěvkovou organizací kraje s názvem Ústav sociální péče Lidmaň.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje zveřejnit záměr prodeje výše uvedených nemovitostí v k. ú. Lidmaň a následně je odprodat do vlastnictví stávajících uživatelů bytů ve smyslu Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina čl. II odst. 3) písm. a) - formou přímého prodeje. Z předběžného ověření zájmu provedeného OM vyplývá, že všichni nájemníci mají zájem o koupi. Jak spravující organizace, tak příslušný odbor doporučují převod tohoto majetku z vlastnictví kraje Vysočina vzhledem k jeho nepotřebnosti pro činnost Ústavu sociální péče Lidmaň. Domky byly postaveny zhruba před dvaceti lety a vyžadují stále větší nároky na opravy a údržbu, navíc stojí mimo areál ústavu, takže je nelze využít pro jeho potřebu. OM doporučuje prodej domů též s ohledem na záměr průběžně snižovat rozsah bytového fondu ve vlastnictví kraje. Obec Lidmaň nemá k prodeji námitek. V případě prodeje domu č.p. 62 (obsazeny dva byty) formou prodeje jednotlivých bytů bude nezbytné před vlastním převodem rozdělit dům na bytové jednotky vkladem prohlášení vlastníka budovy do katastru nemovitostí.
Záměr prodat nemovitosti je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30 dní na úřední desce krajského úřadu.
Návrh předpokládá schválení zveřejnění záměru prodat výše uvedené nemovitosti z vlastnictví kraje Vysočina..
StanoviskaÚstav sociální péče Lidmaň souhlasí s prodejem rodinných domků včetně zastavěných pozemků.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví podal k návrhu kladné stanovisko.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodat budovu č.p. 62, objekt bydlen, na pozemku par. č. st. 6/5, pozemek par. č. st. 6/5 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 117 m2, budovu č.p. 54, objekt bydlení, na pozemku par. č. st. 6/6 a pozemek par. č. st. 6/6 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 117 m2, vše v k. ú. a obci Lidmaň.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz