Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2014-27

RK-34-2014-27.doc  RK-34-2014-27pr01.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-34-2014-27
NázevZpráva o činnosti Intervenčního centra Kraje Vysočina
Zpracoval J. Bína, J. Volná
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuPsychocentrum - manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina poskytuje také službu intervenční centrum. Jedná se o vysoce specializovanou sociální službu zaměřenou na pomoc obětem domácího násilí. Klienti se na tuto službu obracejí buď v návaznosti na vykázání násilné osoby z domácnosti, případně i bez zásahu policie, se zájmem rozhodnout se o dalším řešení situace. Služba spočívá v poskytování sociálních a právních informací o možném řešení situace v kombinaci s terapeutickou činností. Cílem je, aby se klient ve své situaci zorientoval, vyhodnotil ji a rozhodl se, jak bude postupovat (např. zda ještě zkusí pokračovat v soužití nebo odejde ze společné domácnosti - co bude s dětmi, kde budu dále žít, bude nutný rozvod apod.)
Vzhledem k tomu, že domácí násilí lze považovat za poměrně závažný fenomén a činnost intervenčního centra je při řešení konkrétních situací nezastupitelná, předkládáme po dohodě s odvětvovým radním informační materiál s cílem představit tuto činnost.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje radě kraje vzít zprávu o činnosti Intervenčního centra Kraje Vysočina na vědomí dle materiálu RK-34-2014-27, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zprávu o činnosti Intervenčního centra Kraje Vysočina na vědomí dle materiálu
RK-34-2014-27, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 30. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz