Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2014-34

RK-33-2014-34.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-33-2014-34
NázevRenominace člena Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší renominaci člena Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod (dále MV ROP ).

Za účelem zajištění kvalitního řízení implementace operačního programu a po dohodě s řídícím orgánem zřídil členský stát v souladu s článkem 63 a 64 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Monitorovací výbor. Řídící orgán a Monitorovací výbor provádějí monitorování na základě finančních ukazatelů a ukazatelů umožňujících měření pokroku ve vztahu k výchozí situaci a dosahování cílů prioritních os, které jsou uvedeny v operačním programu.
Monitorovací výbor je složen v souladu s principem partnerství ze zástupců navržených příslušnými organizacemi a institucemi zastupujícími řídící orgán programu, státní správy, samosprávy, hospodářské, sociální a profesní partnery, vysoké školy, nestátní neziskové organizace, regionální a další partnery. Z vlastního podnětu nebo na žádost monitorovacího výboru se práce monitorovacího výboru účastní zástupce Evropské komise jako poradce.
Nominovanými členy MV ROP za Kraj Vysočina jsou MUDr. Jiří Běhounek, Ing. Bc. Martin Hyský, RNDr. Ing. Martin Černý, MBA a Ing. Hana Strnadová.
Vzhledem k ukončení pracovního poměru RNDr. Ing. Martin Černý, MBA ke Kraji Vysočina je třeba renominovat zástupce Kraje Vysočina v MV ROP.
Postup pro změnu člena monitorovacího výboru je následující:
1) Příslušná organizace zašle informaci o změně člena MV předsedovi RR,
2) sekretariát MV ROP jménem předsedy MV ROP zašle dopis ministryni pro místní rozvoj s žádostí o vyjádření ke změnám v MV,
3) ministryně zašle předsedovi MV ROP své stanovisko, ve kterém vyjádří souhlas nebo případně nesouhlas s navrhovanou změnou.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ) doporučuje Radě Kraje Vysočina zrušit ke dni 4. 11. 2014 nominaci RNDr. Ing. Martina Černého, MBA jako člena Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod a nominovat doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph.D. jako členku Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod s účinností od 5. 11. 2014.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ruší
ke dni 4. 11. 2014 nominaci RNDr. Ing. Martina Černého, MBA jako člena Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod;
nominuje
doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph.D., vedoucí odboru Regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina, jako členku Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod s účinností od 5. 11. 2014.
Odpovědnost ORR
Termín 4. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz