Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2005-09

RK-09-2005-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-09-2005-09
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - SPŠS, SOUS a OU Třebíč
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému

Zastupitelstvo kraje schválilo usnesením 201/03/2004/ZK nabytí nemovitosti v ul. Hrotovická Třebíč od společnosti PSJ holding, a. s., na pozemku st. p.č. 4177/2 v k.ú. Třebíč. Kraj Vysočina dle ustanovení kupní smlouvy na vlastní náklady zabezpečí vytápění koupeného objektu pro topnou sezonu 2005/2006 a zajistí vybudování jednotlivých vlastních přípojek sítí do 31. 12. 2006. V současné době je objektu vytápěn ze zdroje v areálu PSJ. Jednotlivé nemovitosti v areálu jsou postupně od tohoto zdroje odpojovány a pro příští topnou sezónu bude zřejmě zdroj odstaven z provozu. Rovněž stávající přípojky je nutné postupně nahrazovat vlastními.
Kraj Vysočina převzal v červnu 2004 od Města Třebíč budovu bývalé ZŠ Kubišova 1214/9 v Třebíči, která byla upravena pro sloučený subjekt SPŠ stavební, SOU stavební a OU Třebíč. Po několika měsících provozování školy byly zjištěny vážné nedostatky na části venkovní kanalizace a přípojkách vedoucích z budovy.
Ve schváleném rozpočtu kraje pro rok 2005 - v příloze M1 rozpočtu je uvedena akce SPŠ stavební Třebíč, úpravy vnějšího pláště.

Návrh řešení

Návrh předpokládá vybudování vlastního zdroje vytápění nemovitosti v ul. Hrotovická na pozemku st. p.č. 4177/2 v k.ú. Třebíč a úpravu části venkovní kanalizace s přípojkami budovy v ul. Kubišova 1214/9. Zajištění financování je navrhováno uvolněním prostředků formou schválení následujících rozpočtových opatření radou kraje:
* schválit změnu užití části finančních prostředků schválené akce SPŠ stavební Třebíč, úpravy vnějšího pláště na nově zařazenou akci SPŠS, SOUS a OU Třebíč, úprava kanalizace Kubišova ve výši 1 500 tis. Kč,
* schválit změnu užití části finančních prostředků schválené akce SPŠ stavební Třebíč, úpravy vnějšího pláště na nově zařazenou akci SPŠS, SOUS a OU Třebíč, úprava ÚT a ZTI Hrotovická ve výši 1 950 tis. Kč.
Realizací uvedených akcí kraj zajistí částečně soběstačnost budovy na ulici Hrotovická a odstranění nevyhovujícího stavebně technického stavu kanalizace budovy na ulici Kubišova. V současné době se jeví navržené akce jako podstatně důležitější než akce obsažená v rozpočtu kraje resp. v příloze M1 rozpočtu. Návrh na provedení rozpočtového opatření nemá vliv na celkovou výši rozpočtu kraje.
Stanoviska

Odbor školství mládeže a sportu doporučuje změny užití finančních prostředků. Budova v ulici Kubišova je sídlem sloučené stavební střední školy a počítá se s jejím dlouhodobým využitím. Areál Hrotovická je zázemím pro odborný výcvik stavebních oborů a jeho rozšíření je v souladu se záměrem přestěhovat odloučené pracoviště (truhlářské dílny) z Rouchovan do Třebíče.
Odbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.

Návrh usnesení

Rada kraje
schvaluje
* zařazení nových akcí "SPŠS, SOUS a OU Třebíč - úprava kanalizace Kubišova" a "SPŠS, SOUS a OU Třebíč - úprava ÚT a ZTI Hrotovická" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje;
* přesun části finančních prostředků v rámci položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek ze schválené akce SPŠ stavební Třebíč, úpravy vnějšího pláště na nově zařazenou akci SPŠS, SOUS a OU Třebíč, úprava kanalizace Kubišova ve výši 1 500 tis. Kč;
* přesun části finančních prostředků v rámci položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek ze schválené akce SPŠ stavební Třebíč, úpravy vnějšího pláště na nově zařazenou akci SPŠS, SOUS a OU Třebíč, úprava ÚT a ZTI Hrotovická ve výši 1 950 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín únor 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz