Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2014-25

RK-13-2014-25.doc  RK-13-2014-25pr01.xls
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-13-2014-25
Název3. zpráva o projektu Harmonizace při opatrování dětí
Zpracoval J. Kumpa, V. Švarcová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje projekt Harmonizace při opatrování dětí. Jedná se o projekt v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013, kde vedoucím partnerem bude právě společnost Společně, o.p.s., a partnery projektu by měl být rakouský spolek Verein Family Business, Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina.
Hlavním cílem projektu je podpora rodiny jako základní jednotky státu, zejména zlepšení dosavadní nelehké situace rodičů, kteří se chtějí efektivně uplatnit na pracovním trhu a přitom zajistit kvalitní a kvalifikovanou péči o svoje děti. Nedostatečná nabídka péče o děti je bariérou k uplatnění na pracovním trhu a vede k diskriminaci rodin s dětmi. Cílem je vytvořit pestrou, jednoduše přístupnou a flexibilní nabídku péče o děti a tím tuto diskriminační bariéru odstranit. V rámci projektu budou vytyčeny podmínky, za kterých může být péče o děti efektivně realizována, bude vytvořen webový portál, který bude obsahovat veškeré informace o službách péče o dítě v zapojených regionech. Tomuto portálu bude vytvořena cílená a efektivní komunikační kampaň. Portál bude propojen se stávajícím portálem v Rakousku, který zajišťuje rakouský partner.
Dle stanoveného harmonogramu projektu byla dne 28. 2. 2014 ukončena 3. etapa projektu, za kterou je předkládána zpráva o pokroku. Jelikož v tomto období nedošlo k významným výdajům v rámci projektu, není předkládána společně se zprávou o pokroku Finanční zpráva.
Návrh řešení Na základě Směrnice o projektovém řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhujeme radě kraje schválit Zprávu o pokroku dle materiálu RK-13-2014-25, př. 1.
StanoviskaProjektová kancelář: projektová kancelář bere monitorovací zprávu na vědomí.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zprávu o pokroku dle materiálů RK-13-2014-25, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 30. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz