Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2014-42

RK-09-2014-42.doc  RK-09-2014-42pr01.doc  RK-09-2014-42pr02.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-09-2014-42
NázevFOND VYSOČINY - grantový program Inovační vouchery 2014
Zpracoval I. Fryšová, D. Vichr, I. Hájková
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu spolupráce firem z Kraje Vysočina s výzkumnými institucemi za účelem posílení jejich konkurenceschopnosti s maximální dotací 200 tis. Kč na jeden projekt. Jedná se o nový grantový program připravený ve vazbě na navržené nástroje v rámci Regionální inovační strategie Kraje Vysočina. Inovační voucher slouží k umožnění spolupráce podnikatele a výzkumného pracoviště, kde má být na zakázku podnikatele inovován produkt, postup, služba apod., kterou nemůže provést podnikatel sám z důvodu např. nedostatku vybavení, znalostí. V souladu se schválenou alokací Fondu Vysočiny je navržen objem finančních prostředků pro tento grantový program ve výši 2 mil. Kč.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje vyhlásit grantový program na podporu zvýšení spolupráce v oblasti výzkumu, vývoje a inovací mezi podnikatelskou sférou a vědecko-výzkumnými pracovišti vysokých škol a výzkumných ústavů dle materiálu RK-09-2014-42, př. 1.
Upřednostňována bude spolupráce na produktových inovacích s vědeckovýzkumnými subjekty z Kraje Vysočina, v odvětvích definovaných RIS jako odvětví s největším inovačním potenciálem v kraji a s rychlým uvedením výsledků projektu do praxe.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje Kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.

Stanovisko odboru informatiky:
Dotace byla zaevidována v systému eDotace - FV00945.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program Inovační vouchery 2014 dle materiálu
RK-09-2014-42, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 1. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz