Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2014-11

RK-09-2014-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-09-2014-11
NázevNávrh na zařazení nové akce ZŠ a PŠ U Trojice Havlíčkův Brod - oprava fasády a oken do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval R. Janů
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje pro rok 2014, kapitoly Nemovitý majetek.
Jedná se o neinvestiční akci, která byla již zařazena do rozpočtu kraje v letech 2012 a 2013. Projektová dokumentace byla pořízena v roce 2012 a v roce 2013 se předpokládala realizace. Z důvodů vyvstalé potřeby řešení několika havárií v průběhu roku 2013 nebylo možné akci finančně krýt a realizovat a vypsané výběrové řízení bylo proto rozhodnutím zadavatele zrušeno. Akce nebyla zařazena do návrhu rozpočtu pro rok 2014 z důvodů nedostatečného finančního krytí plánovaných staveb. Odbor majetkový v současné době na základě probíhajících příprav akcí v letošním roce zjistil, že bude možné akci zahájit a v letošním roce částečně realizovat.
Rozsah akce předpokládá částečnou repasi stávajících oken a částečnou výměnu za nová okna, opravu na části fasády a novou fasádu na části objektu. Práce jsou doplněny opravou dešťové kanalizace, zřízením střešního výlezu, opravou a doplněním klempířských prvků, opravou vnějšího zábradlí, malbou a podobně. Projekt obsahuje kladné stanovisko výkonného orgánu státní správy na úseku státní památkové péče a souhlas stavebního úřadu s provedením. Celková předpokládaná hodnota stavebních prací je 6,8 mil. Kč. V roce 2014 bude provedena 1. etapa v hodnotě cca 3,2 mil. Kč.
Návrh řešení OM proto navrhuje zařadit do rozpočtu kraje - kapitoly Nemovitý majetek, příloha M1 -Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství novou akci ZŠ a PŠ U Trojice Havlíčkův Brod - oprava fasády a oken . Finanční krytí OM navrhuje zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
OŠMS souhlasí se zařazením akce. Lze předpokládat, že budova bude i v následujících letech využívána pro potřeby vzdělávání.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci ZŠ a PŠ U Trojice Havlíčkův Brod - oprava fasády a oken do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost OM, OE
Termín 20. 3. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz