Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2014-07

RK-09-2014-07.doc  RK-09-2014-07pr01.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-09-2014-07
NázevOdůvodnění veřejných zakázek zadávaných v rámci projektu Transformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o doporučení schválení odůvodnění veřejných zakázek na výběr dodavatele stavebních prací na akce zadávané v rámci projektu Transformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz . Realizace projektu transformace pobytových zařízení sociální péče pro ÚSPMP Těchobuz, p.o. (dnes Domov Jeřabina, p.o.) představuje v letošním roce realizaci dvou samostatných dílčích projektů, a to Transformace ÚSPMP Těchobuz II. a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. , které představují výstavbu celkem 12 objektů zadávaných v pěti zadávacích řízeních v celkové předpokládané hodnotě cca 109 600 tis. Kč bez DPH. Uvedená zadávací řízení spolu místně, věcně i časově souvisí a vzhledem k celkové výši předpokládané hodnoty pak vykazují znaky významné veřejné zakázky ve smyslu ustanovení § 16a písm. b) zákona č. 137/2006 Sb., ve znění pozd. předpisů (dále jen ZVZ ). Zadavatel proto tuto skutečnost musí zohlednit při dalším postupu v zadávacím řízení a jednotlivé dílčí stavební akce zadávat jako podlimitní významné veřejné zakázky
Dle ust. § 156 odst. 5 ZVZ je podmínkou pro zahájení zadávacího řízení významné veřejné zakázky schválení Odůvodnění veřejné zakázky zastupitelstvem kraje. Odůvodnění vztahující se k dotčeným veřejným zakázkám, vypracované v souladu s vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, je obsaženo v materiálu RK-09-2014-07, př. 1. U zakázek se předpokládá spolufinancování z prostředků Integrovaného operačního programu v oblasti intervence 3.1 - Služby v oblasti sociální intervence. Schválení zahájení zadávacích řízení se předpokládá v dubnu tohoto roku.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje Radě Kraje Vysočina:
- doporučit zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění veřejných zakázek Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Pelhřimov , Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Humpolec , Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Horní Cerekev , Transformace ÚSPMP Těchobuz III. - Starý Pelhřimov a Nový Rychnov a Transformace ÚSPMP Těchobuz III. - Počátky dle materiálu RK-09-2014-07, př. 1.
Rada kraje rozhoduje podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
Zastupitelstvo kraje dle § 156 odst. 5 ZVZ schvaluje odůvodnění významné veřejné zakázky.
StanoviskaStanovisko OSV: OSV souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění veřejných zakázek:
- Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Pelhřimov ,
- Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Humpolec ,
- Transformace ÚSPMP Těchobuz II. - Horní Cerekev ,
- Transformace ÚSPMP Těchobuz III. - Starý Pelhřimov a Nový Rychnov ,
- Transformace ÚSPMP Těchobuz III. - Počátky
dle materiálu RK-09-2014-07, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 1. 4. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz