Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2014-11

RK-08-2014-11.doc  RK-08-2014-11pr01.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-08-2014-11
NázevSmlouvy zakládající právo provést stavbu Rekonstrukce koleje č. 1 a 2 Sklené nad oslavou - Ostrov nad Oslavou
Zpracoval P. Romanovská
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa Kraj Vysočina se obrátila společnost Moravia Consult Olomouc a.s., která zastupuje Správu železniční a dopravní cesty s.o., se sídlem: Praha 1, Nové Město, Dlážděná 1003/7, PSČ 110 00 se žádostí o sepsání smlouvy zakládající právo provést stavbu na stavbu Rekonstrukce koleje č. 1 a 2 Sklené nad Oslavou - Ostrov nad Oslavou .
Co se týká dotčení pozemků ve vlastnictví kraje stavba spočívá:
- v rekonstrukci a rozšíření stávajícího železničního mostu nad části pozemku par.č. 737 v k.ú. Rousměrov - včetně jeho součástí - žel. svršku (kolejí), stávajícího trakčního vedení a sdělovacích kabelů na uvedeném žel. Mostě
- v rekonstrukci stávajícího přístupového chodníku k žel. zastávce Laštovičky včetně terénních úprav i terénních úprav paty žel. tělesa a rekonstrukci stávajícího propustku (odvodnění) na pozemku par. č. 613/3 v k.ú. Rousměrov
- v rekonstrukci a rozšíření stávajícího železničního mostu nad částí pozemku par.č. 1815/1 v k.ú. Suky - včetně jeho součástí - žel. svršku (kolejí), stávajícího trakčního vedení a sdělovacích kabelů na uvedeném žel. Mostě
- v rekonstrukci a rozšíření stávajícího železničního mostu nad částí pozemku 2178/1 v k.ú. Ostrov nad Oslavou - včetně jeho součástí - žel. svršku (kolejí), trakčního vedení a sdělovacích kabelů na uvedeném žel. mostě - a o část zařízení staveniště č. 7 pod mostem o ploše 75m2.
- v rekonstrukci rozvodné skříně (TS) umístěné na stávajícím sloupu stojícím na pozemku par. č. 2239/3 v žst. Ostrov nad Oslavou.
Před zahájením stavby zajistí investor prostřednictvím vybraného dodavatele stavby s vlastníkem pozemků uzavření nájemní smlouvy na užívání výše uvedených částí předmětných pozemků, které budou sloužit pro potřeby a realizaci stavby (dočasný zábor). Nájemní smlouva bude uzavřena s účinností ode dne předání předmětných částí pozemků zhotoviteli stavby na dobu určitou do dne, kdy zhotovitel předá vlastníkovi zpět nemovitost, nejpozději však ke dni ukončení stavby. Návrh nájemní smlouvy musí zhotovitel stavby předložit vlastníkovi dotčených pozemků alespoň 3 týdny před plánovanou účinností nájemní smlouvy, tak aby bylo možno uzavření smlouvy projednat Radou Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje, po konzultaci s příslušným správcem majetku, vyslovit souhlas s požadovanou stavbou.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou na výše uvedených pozemcích a rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu dle materiálu RK-08-2014-11, př. 1.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny cestmistrovství Žďár nad Sázavou, příspěvková organizace s návrhem souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Správou železniční a dopravní cesty, s.o. na straně stavebníka a Krajem Vysočina na straně vlastníka pozemků smlouvu zakládající Správě železniční a dopravní cesty, s.o právo provést stavbu Rekonstrukce koleje č. 1 a 2 Sklené nad Oslavou - Ostrov nad Oslavou , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 737 a 613/3 v k.ú. Rousměrov, par. č. 1815/1 v k.ú. Suky a par. č. 2178/1 a 2239/3 v k.ú. Ostrov nad Oslavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 4. 5. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz