Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2014-04

RK-02-2014-04.doc  RK-02-2014-04pr01.pdf
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-02-2014-04
NázevSmlouva zakládající právo provést stavbu v k. ú. Dolní Bobrová a obci Bobrová pro akci Transformace ÚSP Křižanov II - Bobrová
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu, která je nezbytná pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na výše uvedenou akci.
Kraj Vysočina má v úmyslu v rámci Transformace ÚSP Křižanov II - Bobrová vybudovat stavbu rodinného domu pro klienty ÚSP Křižanov. Jedním z možných vhodných pozemků je pozemek par. č. 256/14, na kterém by mohla stát předmětná stavba a pozemek par. č. 256/23, který bude sloužit jako přístupová komunikace. Tyto pozemky se nacházejí v k. ú. Dolní Bobrová a obci Bobrová a jsou ve vlastnictví městyse Bobrová.
Pro získání územního rozhodnutí a stavebního povolení je nezbytné k těmto dotčeným pozemkům ve vlastnictví městyse uzavřít nepojmenovanou smlouvu, která zakládá investorovi právo provést stavbu na cizím pozemku.
V případě poskytnutí dotace na uvedenou akci dojde s vlastníkem pozemků k majetkoprávnímu vypořádání.
Zástupci městyse Bobrová souhlasí s uvedenými stavebními činnostmi.
Návrh řešení OM k zajištění plynulé majetkoprávní přípravy navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít s městysem Bobrová smlouvu zakládající právo provést stavbu příjezdové komunikace na pozemku par. č. 256/23 a stavbu rodinného domu na par. č. 256/14, vše v k. ú. Dolní Bobrová a obci Bobrová pro akci Transformace ÚSP Křižanov II - Bobrová .
Tento materiál předpokládá rozhodnout uzavřít uvedenou smlouvu.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztahy.
StanoviskaOSV souhlasí s majetkoprávní přípravou stavby.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít s městysem Bobrová na straně vlastníka pozemků a Krajem Vysočina na straně investora smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu příjezdové komunikace a rodinného domu v rámci akce ÚSP Křižanov II - Bobrová na pozemcích par. č. 256/23 a par. č. 256/14, vše v k. ú. Dolní Bobrová a obci Bobrová.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 1. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz