Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2005-10

RK-05-2005-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-05-2005-10
NázevSouhlas s vydáním kolaudačního rozhodnutí - k. ú. Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému

Na odbor majetkový se obrátili prostřednictvím projektové kanceláře manželé Stanislav a Dita Zikmundovi, Zbyněk a Alena Kubovi, Ing. Václav Bradáč a Jana Dršatová - investoři rodinných domků v ulici Polenská v Jihlavě se žádostí o vydání souhlasu s kolaudačním rozhodnutím stavby veřejného osvětlení lokality rodinných domků v ul. Polenská. S uvedenými stavebníky má již kraj uzavřenu smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene, kterou byl vydán souhlas k vybudování a provozování stavby "Výstavba RD ul. Polenská - vodovodní řad, napojení kanalizace a kabel VO" na pozemku par. č. 6119/1
v k. ú. a obci Jihlava. Stavba již byla zrealizována a nyní má být zkolaudována. Správa a údržba silnic Jihlava ve svém vyjádření ze dne 14. 10. 2004 uvádí, že nesouhlasí s vydáním kolaudačního rozhodnutí, neboť při výstavbě nebyly dodrženy podmínky smlouvy č. 036/04 týkající se hloubky uložení kabelu VO, cca v délce 1 m je kabel VO uložen pouze v hloubce
52 cm, ačkoli požadavek SUS byl 1,2 m. Ve svém vyjádření požaduje variantně buď uložení kabelu do předepsané hloubky a celoplošnou rekonstrukci obrusné vrstvy krytu nebo uzavření smlouvy mezi krajem Vysočina a investory stavby, ve které by se investoři zavázali, že veškeré opravy uloženého zařízení bude provádět na svoje náklady a dále, že škody vzniklé na uloženém kabelu vlivem silničního provozu, údržby silnice, popř. rekonstrukce silnice ponesou ze svých prostředků. Uvedený režim by platil do doby, kdy bude možné a výhodné provést přeložení kabelu do příslušné hloubky. SÚS Jihlava se přiklání k variantě č. 2.

Návrh řešení

Odbor majetkový navrhuje uzavřít s investory stavby "Výstavba RD ul. Polenská - vodovodní řad, napojení kanalizace a kabel VO" na pozemku par. č. 6119/1v k. ú. a obci Jihlava nepojmenovanou smlouvu, ve které by se stavebníci zavázali, že v případě poškození kabelu veřejného osvětlení uloženého v pozemku par. č. 6119/1 vlivem silničního provozu, údržby silnice, popř. rekonstrukce silnice ponesou náklady ze svých prostředků. Uvedený závazek by platil do doby přeložení kabelu do příslušné hloubky. Po podpisu této smlouvy by vlastník pozemku par. č. 6119/1 a silnice II/352 v k. ú. a obci Jihlava, resp. jeho majetkový správce souhlasil s vydáním kolaudačního rozhodnutí.

Stanoviska

Stanovisko Správy a údržby silnic Jihlava - viz popis problému.


Návrh usnesení

Rada kraje
schvaluje
uzavření nepojmenované smlouvy dle ustanovení § 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi krajem Vysočina a manželi Stanislavem a Ditou Zikmundovými, bytem Jiřího Poděbrad 2850/11, Jihlava, manželi Zbyňkem a Alenou Kubovými, bytem Za Prachárnou 4276/17, Jihlava, Ing. Václavem Bradáčem, bytem Bohdalov 178, a Janou Dršatovou, bytem Sokolovská 68, Jihlava, ve které se zaváží, že v případě poškození kabelu veřejného osvětlení, uloženého v pozemku par. č. 6119/1 v nedostatečné hloubce, vlivem silničního provozu, údržby silnice, popř. rekonstrukce silnice ponesou náklady ze svých prostředků.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz