Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2005-06

RK-05-2005-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-05-2005-06
NázevZveřejnění záměrů prodeje části pozemků v k. ú. Velešov a obci Větrný Jeníkov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému

Na odbor majetkový se obrátil Vladimír Vácha, bytem Havlíčkův Brod se žádostí o odprodej části pozemků par. č. 91 a par. č. 92 v k. ú. Velešov, obec Větrný Jeníkov za účelem rozšíření předzahrádky své nemovitosti. Uvedené pozemky sousedí s nemovitostmi ve vlastnictví žadatele.
Pozemky par. č. 91-ost. plocha, silnice a par. č. 92-ostatní plocha, silnice v k. ú. Velešov, obec Větrný Jeníkov jsou vlastnictvím kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje názvem Správa a údržba silnic Jihlava.
Uvedené pozemky jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava na listu vlastnictví č. 132 pro k. ú. Velešov, obec Větrný Jeníkov ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Jihlava.

Návrh řešení

Odbor majetkový navrhuje uzavřít s žadatelem ve smyslu článku II. bodu 3 Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina kupní smlouvu a příslušné části pozemků prodat předem vybranému zájemci, neboť požadované pozemky sousedí s nemovitostmi ve vlastnictví žadatele. Předpokladem pro převod nemovitého majetku kraje je ve smyslu ustanovení § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích zveřejnění záměru prodat tento majetek na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po uplynutí této doby nechá žadatel vyhotovit geometrický plán na oddělení požadovaných částí pozemků v souladu s vyjádřením Správy a údržby silnic Jihlava ze dne 21. 10. 2004. Poté, co bude odboru majetkovému předložen geometrický plán na oddělení příslušných částí pozemků, předloží OM prodej oddělených pozemků zastupitelstvu ke schválení za dohodnutou kupní cenu vycházející ze zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování nemovitostí a příslušné prováděcí vyhlášky č. 540/2002 Sb., ve znění vyhlášky 640/2004 Sb., tj za částku 21,- Kč/m2.
Usnesení předpokládá zveřejnění záměru prodat část uvedených pozemků na úřední desce.

Stanoviska

Kladné stanovisko Správy a údržby silnic Jihlava
Kladné stanovisko odboru dopravy a SH.
Obec Větrný Jeníkov nemá vzhledem k umístění pozemků zájem o jejich převod do vlastnictví obce.
Návrh usnesení

Rada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru prodat část pozemků par. č. 91 a par. č. 92 v k. ú. Velešov, obec Větrný Jeníkov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz