Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2013-13

RK-19-2013-13.doc  RK-19-2013-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-19-2013-13
NázevZařazení nové akce SUPŠ Jihlava - Helenín - rekonstrukce hřiště do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M5, návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval E. Jozífek, A. Vlachová
Předkládá P. Kolář, M. Pech
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící nevyhovující stav multifunkční hrací plochy v areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín. Důvodem je zlepšení možnosti sportovních aktivit žáků v souvislosti se splněním platných norem a požadavků. Stavba bude realizována v místě stávající nevyhovující hrací plochy. Potřeba rekonstrukce hřiště byla projednána na úrovni náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla, Ing. Jany Fialové, členky rady kraje pro oblast školství, mládeže a sportu a ředitele školy Ing. Jaroslava Vítka.
Návrh řešení Odbor majetkový společně s odborem školství, mládeže a sportu navrhují zařadit novou akci SUPŠ Jihlava - Helenín - rekonstrukce hřiště do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M5 - Investice ve školství a realizovat tuto akci v roce 2013. Finanční krytí je navrhováno zajistit z úspor kapitoly Nemovitý majetek (změna rozpisu v rámci přílohy M5) a z investičního fondu školy v podílu 1/2. Předpokládaná cena rekonstrukce je odhadnuta na cca 3 mil. Kč.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek a schválit příslušné rozpočtové opatření.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M5.
OŠMS: Souhlasíme s navrženým postupem, finanční krytí bude zapracováno v návrhu změny investičního plánu školy. Celý areál v Jihlavě - Heleníně bude pro potřeby středního školství trvale využíván. Po dokončení v současné době probíhající rekonstrukce části areálu se podstatně zvýší počet studentů využívajících tento školský areál.
SUPŠ Jihlava - Helenín: Vedení SUPŠ Jihlava-Helenín souhlasí se zařazením nové akce SUPŠ Jihlava-Helenín - rekonstrukce hřiště do plánu realizovaných akcí v roce 2013. Důvodem rekonstrukce je zlepšení možností sportovních aktivit žáků v rámci vyučování i v době volna - škola má vlastní domov mládeže, kde je ubytováno 140 žáků.
Vedení školy souhlasí i s financováním akce, kde bychom se podíleli jednou polovinou na nákladech akce, tj. max. do výše 1,4 - 1,5 mil. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SUPŠ Jihlava - Helenín - rekonstrukce hřiště do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M5 - Investice ve školství;
ukládá
odvod z investičního fondu do rozpočtu kraje Střední uměleckoprůmyslové škole Jihlava - Helenín, Hálkova 42, IČO 60545976 ve výši 1 500 tis. Kč dle materiálu RK-19-2013-13;
schvaluje
* zvýšení závazného ukazatele Odvod z investičního fondu o částku 1 500 tis. Kč u Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín, Hálkova 42, IČO 60545976 dle materiálu RK-19-2013-13;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (§ 3122 Střední odborné školy, položka 2122 Odvody příspěvkových organizací) a výdajů (kapitola Nemovitý majetek, příloha M5 - Investice ve školství) rozpočtu kraje o částku 1 500 tis. Kč dle materiálu RK-19-2013-13.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor školství, mládeže a sportu, odbor ekonomický
Termín 28. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz