Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2013-25

RK-06-2013-25.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-06-2013-25
NázevNávrh rozpočtového opatření v rámci kapitoly Sociální věci - organizační zabezpečení slavnostního udílení 10. ročníku cen MOSTY
Zpracoval L. Hondlová, M. Homolka
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa Kraj Vysočina se obrátil předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Bc. Václav Krása, se žádostí o spolupráci při pořádání 10. jubilejního ročníku cen MOSTY, které se uskuteční dne 21. 3. 2013 ve Žďáře nad Sázavou. Jejich prostřednictvím je oceněna práce ve prospěch lidí se zdravotním postižením s celostátní působností. Uplynulé ročníky se vždy konaly v rozdílném kraji a za účasti moderátora Aleše Cibulky a patronkou cen se stala Livie Klausová. Uvedenými osobami je přislíbena účast i na slavnostním ceremoniálu ve Žďáře nad Sázavou. Organizační výbor si vybral Dům kultury Žďár nad Sázavou z důvodu bezbariérového přístupu a dostatečné kapacity hlavního sálu. Celá akce se uskuteční pod záštitou manželky pana prezidenta paní Livie Klausové a dále také pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka. Kraj Vysočina je společně s městem Žďár nad Sázavou letošním partnerem slavnostního předávání. Z tohoto důvodu byla mezi Krajem Vysočina, Městem Žďár nad Sázavou a Národní radou osob se zdravotním postižením České republiky uzavřena smlouva o partnerství, která byla schválená usnesením zastupitelstva kraje č. 0606/08/2012/ZK ze dne 18. 12. 2012. Z této schválené smlouvy vyplývá i závazek kraje podílet se na nákladech:
* Propagace cen MOSTY na území Kraje a v elektronických médiích Kraje;
* Uspořádání tiskové konference o konání cen MOSTY, které se zúčastní zástupci všech smluvních stran;
* Rozeslání 100 ks tištěných pozvánek na ceny MOSTY představitelům a hostům Kraje;
* Zajištění cateringových služeb a společenského rautu pro 200 osob (raut se uskuteční po předání cen MOSTY od 17.00 hod. v Domě kultury, Dolní 183/30, Žďár nad Sázavou). Sortiment rautu zahrnuje nealkoholické a alkoholické nápoje, studenou a teplou kuchyni, ovocné a zeleninové saláty, cukrářské výrobky atp.);
* Zajištění jednoho uměleckého vystoupení na cenách MOSTY v rozsahu max. 5 minut.
Náklady spojené s těmito aktivitami se předpokládají ve výši 220 000 Kč, finanční zdroje budou kryty z návrhu rozpočtového opatření.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření v rámci kapitoly Sociální věci spočívající ve snížení § 4332 - Zařízení pro výkon pěstounské péče o částku 220 000 Kč při současném zvýšení § 4399 - Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanost o stejnou částku 220 000 Kč, na organizační zabezpečení slavnostního udílení 10. ročníku cen MOSTY. Činí tak vzhledem k velké důležitosti a vysoké prestiži celé akce.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Sociální věci.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Sociální věci spočívající ve snížení § 4332 - Zařízení pro výkon pěstounské péče o částku 220 000 Kč při současném zvýšení § 4399 - Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanost o stejnou částku 220 000 Kč, na organizační zabezpečení slavnostního udílení 10. ročníku cen MOSTY.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ekonomický odbor
Termín 30. 4. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz