Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2012-12

RK-21-2012-12.doc  RK-21-2012-12pr01.xls  RK-21-2012-12pr02.pdf
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-21-2012-12
NázevUzavření smluv o budoucích smlouvách o zřízení věcného břemene a smlouvy zakládající právo provést stavbu v k. ú. Moravské Budějovice pro stavbu ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice
Zpracoval H. Brázdilová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je investorem stavby Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice , jejíž součástí je i vybudování inženýrských sítí. Vlastní stavba bude postavena na pozemku par. č. 2087/7 v k. ú. a obci Moravské Budějovice, jehož vlastníkem je dle LV č. 10001 město Moravské Budějovice. Pro vydání stavebního povolení na výše uvedenou stavbu je třeba s městem Moravské Budějovice, jako vlastníkem tohoto pozemku, uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu. Po kolaudaci stavby bude tento pozemek převeden darovací smlouvou na Kraj Vysočina, což vyplývá ze Smlouvy o budoucí darovací smlouvě uzavřené dne 2. 9. 2011 s městem Moravské Budějovice. Stavbou inženýrských sítí budou kromě pozemků Kraje Vysočina par. č. 4214/10 a 4204/3 v k. ú. a obci Moravské Budějovice dotčeny i pozemky cizích vlastníků, jejichž přehled je uveden v materiálu RK-21-2012-12, př. 1. Vlastníci těchto pozemků dali pro územní řízení Kraji Vysočina, jako investorovi stavby, souhlas s uložením inženýrských sítí do těchto pozemků. Pro stavební řízení bylo s nimi, jako budoucími povinnými z věcného břemene, projednáno uzavření Smluv o budoucích smlouvách o zřízení věcného břemene, spočívající v právu Kraje Vysočina (v případě plynárenského zařízení - JMP Net, s.r.o.), jako budoucího oprávněného z věcného břemene, na jejich pozemcích zřídit a provozovat inženýrské sítě a v jejich povinnosti toto právo strpět. Tyto smlouvy jsou dle zákona 183/2006 Sb., stavební zákon, jednou z podmínek vydání stavebního povolení pro výše uvedenou stavbu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít Smlouvu zakládající právo provést stavbu mezi městem Moravské Budějovice, jako vlastníkem pozemku dotčeného stavbou Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, výjezdové stanoviště Moravské Budějovice a Krajem Vysočina, jako investorem stavby. Dále navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít Smlouvy o budoucích smlouvách o zřízení věcného břemene v rozsahu a za podmínek dle materiálu RK-21-2012-12, př. 1, mezi vlastníky pozemků, dotčených stavbou inženýrských sítí, jako budoucími povinnými z věcného břemene a budoucími oprávněnými z věcného břemene, kterým je pro plynárenské zařízení společnost JMP Net s.r.o. a pro ostatní inženýrské sítě Kraj Vysočina. Účastníkem smluv na plynárenské zařízení bude i Kraj Vysočina, jako investor stavby. V případě, kdy je budoucím oprávněným z věcného břemene společnost JMP NET s.r.o. a budoucím povinným z věcného břemene Kraj Vysočina, je dohodou účastníků smlouvy stanovena úhrada za zřízení věcného břemene ve výši 500 Kč + DPH, kterou budoucí oprávněný uhradí Kraji Vysočina po podpisu Smlouvy o zřízení věcného břemene. S vlastníky dotčených pozemků bylo sjednáno uzavření jak bezúplatných smluv, tak úplatných smluv, kde výše úhrady za zřízení věcného břemene byla stanovena dohodou účastníků smluv. Kraj Vysočina, jako investor stavby, uhradí budoucím povinným z věcného břemene úhrady za zřízení věcného břemene dle materiálu RK-21-2012-12, př. 1.
Smlouvy nejsou předkládány z důvodu, že se jedná o standardní smlouvy.
StanoviskaKe stavbě Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, výjezdové stanoviště Moravské Budějovice a s tím spojeným vybudování inženýrských sítí byly vydány souhlasy vlastníků dotčených pozemků a k dotčení pozemků ve vlastnictví Kraje Vysočina vydala souhlasné stanovisko Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace kraje.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi městem Moravské Budějovice na straně vlastníka pozemku a Krajem Vysočina na straně investora Smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice na pozemku par. č. par. č. 2087/7 v k. ú. a obci Moravské Budějovice;
* uzavřít Smlouvy o budoucích smlouvách o zřízení věcného břemene v rozsahu a za podmínek dle materiálu RK-21-2012-12, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 07. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz