Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2012-51

RK-14-2012-51.doc  RK-14-2012-51pr01.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-14-2012-51
NázevVýpůjčka movitých věcí pro Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Plotová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace (nemocnice), předložila návrh na uzavření smlouvy o výpůjčce programátoru kardiostimulátorů a defibrilátorů BIOTRONIK ICS 300 od firmy BIOTRONIK Praha, s.r.o. Uzavření smlouvy o výpůjčce není vázáno na odběr materiálu. Jedná se o výpůjčku na 36 měsíců s možností výpovědi obou smluvních stran.
Předmět výpůjčky je nutný k indikaci pacienta pro implantaci trvalého kardiostimulátoru a dále je nutný ke sledování správné funkce kardiostimulátoru, jeho případné změny nastavení a k indikaci výměny kardiostimulátoru v případě, že se blíží uplynutí jeho životnosti. Bez uvedeného přístroje není možné sledovat správné funkce naimplantovaného kardiostimulátoru. Jedná se o zapůjčení nového modelu programeru s rozšířenými funkcemi.
Půjčitel je současně dodavatelem kardiostimulátorů nemocnice, který byl vybrán na základě veřejné zakázky před 3 lety. V době zadání zakázky měla nemocnice zapůjčený jiný přístroj, který má nyní zájem nahradit modernějším zařízením. Z tohoto důvodu nespojila zadání zakázky na dodávku kardiostimulátorů s výpůjčkou přístroje na jejich údržbu. Další přístroj k údržbě kardiostimulátorů má zapůjčen od firmy Medtronic, protože pacienti chodí na kontrolu s různými typy kardiostimulátorů.
Podle ustanovení článku 2 odst. 2 písm. b) Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina č. 09/11 je nemocnice oprávněna uzavřít smlouvu o výpůjčce na majetek, který potřebuje k zajištění účelu ke kterému je zřízena na dobu delší než jeden rok s předchozím souhlasem zřizovatele. Nemocnice proto požádala o udělení souhlasu rady kraje s uzavřením smlouvy o výpůjčce.
Návrh řešení Nemocnice provádí ročně přibližně 80 operací, při kterých je pacientům implantován kardiostimulátor. Tito pacienti následně docházejí do nemocnice na kontrolní prohlídky. Odbor zdravotnictví proto doporučuje radě kraje souhlasit s uzavřením smlouvy o výpůjčce pro Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizaci, dle materiálu RK-14-2012-51, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o výpůjčce movitých věcí pro Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizaci, dle materiálu RK-14-2012-51, př. 1.
Odpovědnost OZ, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Termín 30. 4. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz