Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2012-13

RK-01-2012-13.doc  RK-01-2012-13pr01.doc  RK-01-2012-13pr02.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-01-2012-13
NázevStavební záměr SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně
Zpracoval J. Lukáš, K. Ubr
Předkládá P. Kolář, M. Pech
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zřizuje Střední průmyslovou školu a Střední odborné učiliště Pelhřimov, se sídlem Friedova 1469. Škola užívá a provozuje i velký stravovací třípodlažní objekt. Stravují se zde studenti tří škol zřizovaných Krajem Vysočina (dvě střední školy včetně celodenního stravování studentů na domově mládeže a jedna základní škola), jedné základní školy zřizované městem Pelhřimov, zaměstnanci všech těchto škol a cizí strávníci v rámci poskytované doplňkové činnosti.
Objekt vyžaduje kompletní rekonstrukci a to jak stavebních konstrukcí budovy tak vybavení varny a zázemí. Záměr rekonstrukce je již několik let diskutován.
Objekt umožňuje plánovat rekonstrukci tak, aby v něm bylo zajištěno stravování studentů i další střední školy zřizované krajem Vysočina - Gymnázia Pelhřimov, které provozuje vlastní stravovací provoz v bezprostřední blízkosti. Tento stravovací provoz by mohl být zrušen a tím by mohly být uspořeny provozní, mzdové a výhledově i investiční prostředky.
Akce byla zařazena do rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2011 s předpokladem zpracování projektové dokumentace.
OM proto zajistil zpracování stavebního záměru, který obsahuje technický návrh řešení stavební rekonstrukce budovy, dispozičního uspořádání a vybavení varny a zázemí stravovacího provozu. Vysoké rozpočtové náklady rekonstrukce propočítané ve stavebním záměru korespondují s velikostí budovy, která bude kompletně rekonstruována. Další náklady vznikají v souvislosti s přechodem technologie vaření z páry na elektřinu. Pro toto řešení je nutné vybudovat novou trafostanici. Projekt také řeší stavební úpravy spojovacího koridoru k sousední základní škole zřizované městem Pelhřimov. V rámci rekonstrukce bude řešen i z hlediska tepelných ztrát naprosto nevyhovující obvodový plášť budovy.
Základní rozdělení předpokládaných nákladů:
Projektová a inženýrská příprava 1,5 mil. Kč
Demolice stávajících konstrukcí 3,1 mil. Kč
Vlastní stavební práce na budově 35,4 mil. Kč
Venkovní vodovod (přípojka a areálový rozvod) 0,6 mil Kč
Venkovní kanalizace, odlučovač tuků 0,5 mil. Kč
Trafostanice, přípojka NN 2,2 mil. Kč
Datové sítě 0,3 mil. Kč
Gastro technologie a vybavení 10,2 mil. Kč
Celkem 53,8 mil. Kč
Tyto předpokládané náklady jsou stanoveny na základě podrobného návrhu stavebního záměru, nicméně prováděcí projektová dokumentace zpřesní rozsah prací a bude podkladem pro nabídky uchazečů ve veřejné zakázce na stavební práce resp. dodávky gastro technologií.
OŠMS pro rozhodnutí rady kraje o stavením záměru připravil podklady obsahující komplexní pohled na střední školství na Pelhřimovsku, z něhož vyplývá m.j. i důležitost předmětného stravovacího provozu pro zajištění stravování studentů a žáků škol v Pelhřimově a odůvodněnost výdajů na jeho rekonstrukci.
Návrh řešení Schválení stavebního záměru umožní zahájit projekční přípravu akce a vytvoří předpoklad k zajištění komplexní projektové a inženýrské přípravy akce. Realizace akce bude následně po dokončení přípravy možná na základě posouzení možností financování a rozhodnutí o zařazení akce do rozpočtu kraje na konkrétní rok.
OM a OŠMS doporučují schválit předkládaný stavební záměr. Rekonstrukce budovy umožní dlouhodobě zajistit potřeby stravování významného počtu studentů a žáků škol v Pelhřimově. Výkresová a textová část stavebního záměru bude vzhledem k rozsahu k dispozici na jednání rady kraje
StanoviskaEkonomický odbor: V případě schválení stavebního záměru akce SPŠ a SOU Pelhřimov - rekonstrukce kuchyně v orgánech kraje bude třeba zajistit finanční prostředky na realizaci akce ve výši 54 mil. Kč dle materiálu RK-01-2012-13, př. 1. V Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2012 v kapitole Nemovitý majetek není s tímto finančním objemem počítáno.
Odbor školství mládeže a sportu - doporučuje akci realizovat. Podrobnější zdůvodnění a popis situace je v materiálu RK-01-2012-13, př. 1.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně dle materiálu
RK-01-2012-13, př. 1;
ukládá
odboru majetkovému zajistit zpracování projektové dokumentace pro stavební akci SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 8. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz