Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2011-16

RK-19-2011-16.doc  RK-19-2011-16pr01.pdf  RK-19-2011-16pr01a.pdf  RK-19-2011-16pr01b.pdf
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-19-2011-16
NázevNávrh na zařazení nové akce Muzeum Vysočiny Jihlava - Roštejn - oprava schodiště a opěrné zdi do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3.
Již několik let probíhá postupná oprava hradu Roštejn. V letošním roce je zde naplánováno pouze zpracování dokumentace na rekonstrukci bufetu a elektroinstalace hradu Roštejn.
Při plánování dalších nutných oprav tohoto hradu bylo navrženo provést ještě v letošním roce po turistické sezóně tyto opravy:
1 - Oprava vstupního kamenného schodiště - provedení odizolování a odvod dešťové vody oprava klenebného oblouku ( celkové rozebrání a doplnění )
2 - Oprava kamenných opěrných pilířů vně objektu při jižním rohu hradu(částečné rozebrání, vyspárování a přezdění, odstranění náletových křovin a porostu)
3 - Oprava okapu u prévetu na JV venkovní straně hradu (provést přímo svod a ukončit jej cca 2,5 m nad terénem). Samostatná oprava prévetu (vyspárování vymletého
zdiva a oprava prejzu na stříšce).
Tyto opravy je vhodné provést z důvodu zajištění bezpečnosti návštěvníků hradu.
Návrh řešení Na tuto akci navrhuje OM zajistit zpracování prováděcí projektové dokumentace a následné vypsání výběrového řízení a zahájení prací tak, aby práce byly provedeny ještě v letošním roce.
OM navrhuje zařadit akci Muzeum Vysočiny Jihlava - Roštejn oprava schodiště a opěrné zdi do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích rozpočtu kraje Vysočina na rok 2011 s tím, že finanční krytí je navrhováno řešit v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích formou vnitřní změny rozpisu rozpočtu bez nároku na zvýšení rozpočtu kapitoly.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu nemá k předloženému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Muzeum Vysočiny Jihlava - Roštejn - oprava schodiště a opěrné zdi do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz