Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2009-11

RK-23-2009-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-23-2009-11
NázevOdstranění staveb v k. ú. a obci Horní Cerekev
Zpracoval V. Veselá
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o odstranění staveb v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov, středisko Horní Cerekev.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov požádala svým dopisem ze dne 15. 6. 2009 o povolení k odstranění budov v areálu střediska Horní Cerekev, a to budovy bez č.p. stojící na pozemku 491, budovy bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovy bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 585, vše v k.ú. a obci Horní Cerekev. Uvedené budovy již neslouží svému účelu, jsou dlouhodobě nevyužívané a neudržované a v současné době jsou ve velmi špatném stavu. Krajská správa a údržba silnic, provoz Pelhřimov navrhuje odstranění budov z důvodu bezpečnosti. Všechny budovy jsou nepodsklepené zděné se střešní krytinou z asfaltové lepenky. Nejsou napojeny na žádné inženýrské sítě. Demolici budov zajistí KSÚSV, provoz Pelhřimov v rámci své doplňkové činnosti.
Budovu bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 491, budovu bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovu bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 585 v k. ú. a obci Horní Cerekev získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých práv, věcí a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou jsou budovy svěřeny do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. Budovy jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Pelhřimov pro k. ú. a obec Horní Cerekev na listu vlastnictví č. 1089.
Návrh řešení OM navrhuje odstranit budovu bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 491, budovu bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovu bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 585 v k. ú. a obci Horní Cerekev z důvodu velmi špatného stavebního stavu. Budovy jsou dlouhodobě nevyužívané, zchátralé a neslouží svému účelu. Kraj Vysočina jako vlastník budov požádá Stavební úřad Městského úřadu v Horní Cerekvi o vydání rozhodnutí k povolení odstranění uvedených budov. Pravomocné rozhodnutí bude s dokladem o provedeném odstranění budov předloženo Katastrálnímu úřadu pro Vysočinu, Katastrálnímu pracovišti Pelhřimov k provedení výmazu uvedených budov v katastru nemovitostí a současně bude dodatkem zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny upraven rozsah svěřeného majetku ve správě organizace.
StanoviskaODSH souhlasí s odstraněním uvedených budov v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provozu Pelhřimov a střediska Horní Cerekev.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s odstraněním budovy bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 491, budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 585 vše v k. ú. a obci Horní Cerkev;
ukládá
* Krajskému úřadu kraje Vysočina, odboru majetkovému požádat o vydání rozhodnutí o odstranění budovy bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 491, budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 585, které jsou vedené u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Pelhřimov na LV 1089 v k. ú. a obci Horní Cerkev;
* řediteli Krajské správy a údržby silnic kraje Vysočiny, příspěvkové organizace zajistit demolici budovy bez č.p. stojící na pozemku par. č. st. 491, budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 584 a budovy bez č. p. stojící na pozemku par. č. st. 585 vše v k. ú. a obci Horní Cerekev a předložit Krajskému úřadu kraje Vysočina, odboru majetkovému doklad o provedené demolici.
Odpovědnost odbor majetkový, ředitel Krajské správy a údržby silnic kraje Vysočiny, příspěvkové organizace
Termín 15. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz