Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2009-31

RK-11-2009-31.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-11-2009-31
NázevNávrh na provedení souvislých oprav na silniční síti kraje Vysočina formou Modifikovaných PPP projektů
Zpracoval H. Strnadová, I. Ševecová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem 4 579 km silnic II. a III. třídy. I přes vložené finanční prostředky za poslední období je stav silniční sítě nadále neuspokojivý. ODSH hledá možnosti řešení financování vedoucí ke zlepšení stavu silniční sítě. Jednou z možností řešení je zajištění financování oprav silnic II. a III. tříd (souvislých oprav povrchů) formou Modifikovaného PPP projektu , tj. využití metody financování z prostředků soukromého sektoru tzv. dodavatelský úvěr . Projekty se realizují jako veřejná zakázka dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, případně zákona č. 139/2006 Sb., koncesní zákon. Finanční náklady za realizované dílo hradí zadavatel formou pravidelných splátek.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství vytipoval vhodné úseky pro případné využití výše uvedeného způsobu financování souvislých oprav. Předmětem veřejné zakázky bude vymezení rozsahu stavební údržby a dále přenesení rizik spojených s výstavbou (termín výstavby, nesplnění stanovených kvalitativních norem, vznik vedlejších nákladů, technické nedostatky, financování, dodržení certifikačních norem, standardů). Předpoklad zahájení realizace projektu je v roce 2009 s navrhovanou délkou splácení 10 let. Splátky by byly realizovány prostřednictvím Krajské správy a údržby silnic Vysočiny z příspěvku na souvislé opravy. Po ukončení stavebních prací, po celou dobu trvání projektu dle smlouvy bude probíhat dlouhodobá stavební údržba předmětných silnic během které dodavatel zajišťuje veškeré stavební práce na své náklady. Po ukončení stavební údržby předá dodavatel opravené silnice ve smluvně stanoveném technickém stavu zpět zadavateli a přebírá záruku za stavební stav komunikace dle smlouvy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
možnosti financování souvislých oprav navržených silnic II. a III. tříd formou Modifikovaných PPP projektů ;
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství a Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny zahájit činnosti za účelem realizace tohoto způsobu financování souvislých oprav.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, KSÚSV
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz