Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2009-15

RK-11-2009-15.doc  RK-11-2009-15pr1.doc  RK-11-2009-15pr2.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-11-2009-15
NázevProjekt: Most k partnerství - VŠP Jihlava tvoří síť
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení účasti kraje Vysočina jako partnera projektu Most k partnerství - VŠP Jihlava tvoří síť v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě.

Záměr projektu Most k partnerství - VŠP Jihlava tvoří síť (dále jen projekt ) byl představen zástupcům kraje Vysočina na jednání, které proběhlo dne 9. 3. 2008, zástupci žadatele o projekt, kterým je Vysoká škola polytechnická Jihlava (dále jen zpracovatel projektu ).
Předpokládaný termín podání projektu je 2. 4. 2009, začátek realizace projektu je plánován na leden 2010. Délka projektu je plánována na 3 roky. Celkový rozpočet projektu bude činit přibližně 20 mil. Kč (85 % ESF, 15 % státní rozpočet).
Cílem projektu je:
- podpora a posílení spolupráce mezi institucemi terciálního vzdělávání, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem, včetně vytváření komunikačních a interaktivních platforem,
- podpora vzdělávacích a školících aktivit vedoucích ke zvýšení vzájemné spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem,
- stáže akademických a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru, více viz materiál RK-11-2009-15, př.1.
Předpokládaní partneři projektu jsou zástupci výzkumných a vývojových pracovišť a veřejného sektoru: Mendelova zemědělská a lesnická Univerzita v Brně, Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo, s.r.o., Statutární město Jihlava, kraj Vysočina, Krajská hospodářská komora kraje Vysočina, některá z Vyšších odborných škol se sídlem v kraji Vysočina. V současné době je zpracovatel projektu v jednání s potenciálními partnery projektu.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje připojit se k přípravě projektu jako projektový partner, neboť se jedná o možnost prohlubování spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem v kraji Vysočina.
StanoviskaGrémium ředitele: stanovisko bude doplněno na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera v projektu Most k partnerství - VŠP Jihlava tvoří síť v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě;
prohlašuje
skutečnosti uvedené v materiálu RK-11-2009-15, př. 2;
ukládá
odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina spolupracovat na přípravě projektové žádosti s žadatelem projektu Most k partnerství - VŠP Jihlava tvoří síť .
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz