Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2009-46

RK-09-2009-46.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-09-2009-46
NázevZrušení zadávacího řízení na veřejnou zakázku VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem _ Rekonstrukce střech
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuVýzvou k podání nabídek odeslanou dne 5. 2. 2009 bylo zahájeno zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem _ Rekonstrukce střech . Předmětem plnění veřejné zakázky byla rekonstrukce střešních plášťů na dvou budovách VOŠ a SOŠ zemědělsko-technické Bystřice n. Pern. Bylo osloveno celkem 5 stavebních firem. Nabídku na veřejnou zakázku ve stanoveném termínu podalo celkem 6 uchazečů. Dne 23. 2. 2007 proběhlo otevírání obálek s nabídkami uchazečů. Hodnotící komise posoudila, že všechny nabídky jsou úplné a splňují požadavky dle § 71 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Dne 2. 3. 2009 hodnotící komise na svém druhém jednání posuzovala splnění kvalifikace uchazečů. U pěti dodavatelů byly zjištěny v předložených kvalifikačních dokladech nedostatky, které jsou důvodem pro vyloučení uchazeče z výběrového řízení. Požadavky na prokázání kvalifikace tak splnil pouze jeden dodavatel. Hodnotící komise proto doporučuje zadavateli s ohledem na tyto skutečnosti zadávací řízení zrušit a vypsat zadávací řízení opakovaně. Výsledky posouzení kvalifikace a závěry z jednání hodnotící komise jsou popsány v materiálu RK-09-2009-46, př. 1.
Návrh řešení Dle ust. § 84 odst. 4 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, je zadavatel oprávněn zrušit zjednodušené podlimitní řízení do doby uzavření smlouvy. Důvodem zadavatele pro rozhodnutí o zrušení je nepřijatelnost většiny nabídek uchazečů. Ve smyslu čl. 3 odst. 10) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina č. 04/08 je ke zrušení zadávacího řízení na podlimitní a nadlimitní veřejnou zakázku příslušná rada kraje.
StanoviskaHodnotící komise doporučuje zrušit zadávací řízení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zrušit zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem _ Rekonstrukce střech ;
ukládá
odboru majetkovému odeslat oznámení o zrušení zadávacího řízení k uveřejnění a doručit písemné oznámení všem uchazečům o veřejnou zakázku ve lhůtě stanovené zákonem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 9. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz