Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2009-45

RK-09-2009-45.doc
Číslo materiálu45
Číslo jednacíRK-09-2009-45
NázevSmlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Velký Beranov
Zpracoval H. Brázdilová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat a provozovat dobrovolným svazkem obcí stavbu Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs .
Na kraj Vysočina se obrátil dobrovolný svazek obcí Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs se žádostí o sepsání smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na stejnojmennou výše uvedenou stavbu mimo jiné i na pozemku par. č. 1513/1 v k. ú. a obci Velký Beranov, který je ve vlastnictví kraje Vysočina. Vzhledem k tomu, že na vybudování cyklostezky má být použito dotačních prostředků, je po investorovi požadováno uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Uzavření této smlouvy je nezbytné i pro stavební řízení na danou stavbu.
Pozemek par. č. 1513/1 v k.ú. Velký Beranov a obci Velký Beranov je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace kraje.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava vede pozemek par. č. 1513/1 na LV 122 v k. ú. a obci Velký Beranov.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje po vyjádření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Jihlava vyslovit souhlas s požadovanou stavbou a rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Bez předložení této smlouvy nebude svazku obcí poskytnuta dotace na výstavbu cyklostezky.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava vyjádřila souhlas s uvedenou stavbou dne 2. 3. 2009 a stanovila podmínky, za kterých má být stavba provedena.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs , kterou bude dotčen pozemek par. č. 1513/1 v k. ú. a obci Velký Beranov;
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina jako budoucím povinným z věcného břemene a dobrovolným svazkem obcí Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs jako budoucím oprávněným z věcného břemene na výstavbu a provozování stavby Cyklostezka Jihlava - Třebíč - Raabs , kterou bude zatížen pozemek par. č. 1513/1 v k. ú. a obci Velký Beranov, který je ve vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz