Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2009-40

RK-09-2009-40.doc  RK-09-2009-40pr1.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-09-2009-40
NázevNávrh rozpočtového opatření - Žádost Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizace o poskytnutí neinvestiční dotace
Zpracoval L. Hondlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuÚstav sociální péče Těchobuz, příspěvková organizace, se stal organizátorem v programu natáčení hraného filmu na motivy Malého prince od A. de Saint Exuperyho. Ústav sociální péče Těchobuz spolupracuje v rámci tohoto programu s polským Domovem sociální pomoci Lanowa 49, Krakov a se slovenským Domovem sociálnej starostlivosti Zavar u Trnavy v Trnavské župě. Herecké role v uvedeném filmu budou obsazeny klienty výše uvedených organizací. Spolupráci při realizaci uvedeného projektu přislíbil i Ústav sociální péče Křižanov, příspěvková organizace. Náklady spojené s organizováním a se samotnou realizací daného filmu budou hrazeny zúčastněnými organizacemi. Protože však organizace nejsou schopné uhradit veškeré náklady spojené s touto akcí, je potřeba na zajištění realizace plánované akce poskytnout Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizaci, neinvestiční dotaci a to ve výši 25 tis. Kč. Poskytnutím dotace bude organizace schopna zajistit úhradu všech potřebných finančních nákladů spojených s realizací projektu.
Natáčení filmu organizace připravuje za účelem prezentace na MENTAL POWER FESTIVALU PRAGUE. Jedná se tedy o výjimečnou prezentaci schopnosti mentálně postižených klientů z našich příspěvkových organizací natočit hraný film s mezinárodní účastí. Schopnost zvládnout tento úkol byla v minulosti ověřena při přípravě představení pohádky o Zlaté rybce za účasti klientů z České republiky, Polska, Slovenska a Francie. Toto představení bylo nacvičeno a předvedeno v Krakowě.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválit neinvestiční dotaci ve výši 25 tis. Kč Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizaci, na realizaci uvedeného projektu. Poskytnutím dotace bude organizace schopna zajistit veškeré náklady spojené s natáčením filmu.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky: Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje činí 24 497 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizaci, IČ 511676, ve výši 25 tis. Kč na zajištění úhrady finančních nákladů spojených s organizováním natáčení hraného filmu Malý princ od A. de Saint Exuperyho.

schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Sociální věci, § 4357 - Domovy a položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 25 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené a položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 25 tis. Kč s určením pro Ústav sociální péče Těchobuz, příspěvkovou organizaci;
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizaci o částku 25 tis. Kč k úhradě finančních nákladů spojených s organizováním projektu natáčení hraného filmu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ekonomický odbor a ředitelka Ústavu sociální péče Těchobuz, příspěvkové organizace
Termín 30. 6. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz