Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2009-39

RK-09-2009-39.doc  RK-09-2009-39pr1.xls
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-09-2009-39
NázevNávrh změny investičního plánu u Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace na rok 2009
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje usnesením č. 0009/01/2009/ZK schválilo investiční dotaci pro nemocnice zřizované krajem a ZZS KV včetně položkového rozpisu konkrétních akcí, které mají organizace v plánu z těchto prostředků realizovat.
Nemocnice požádala o doplnění investičního plánu podle následujícího rozpisu s tím, že na nákup použije investiční prostředky z vlastního investičního fondu:

1) Sterilizátor pro centrální sterilizaci - 1 500 000,- Kč
Na oddělení centrální sterilizace jsou v provozu dva sterilizátory, které jsou za 10 let provozu již značně opotřebovány, což se v posledních letech projevuje zvýšenými náklady na opravy a častými poruchami, které způsobují komplikace v provozu operačních sálů. Vzhledem ke skutečnosti, že objednací lhůta je dosti dlouhá (cca 4 měsíce), potřebuje nemocnice vypsat výběrové řízení na dodávku 1 ks sterilizátoru co nejdříve, aby mohlo dojít k výměně v letním období, kdy je celkově snížený provoz operačních sálů. Výměna za plného provozu by byla dosti komplikovaná.
2) Instrumentarium pro provádění mozaikové plastiky - 250 000,- Kč
Jedná se o ortopedické a traumatologické instrumentarium pro provádění traumatického řezání kostí, které je značně šetrnější k pacientovi, zejména při provádění kostní biopsie, ošetřování osteochondrálních zlomenin, arthrodézi kloubu hlezna nebo rekonstrukci předního zkříženého vazu.
3) Docházkový systém - 1 500 000,- Kč
Nové právní předpisy na úseku personálních agend, které jsou v platnosti od 1. 1. 2009, přinášejí zvýšené nároky pro plánování, optimalizaci a evidenci směn ve zdravotnických provozech s nepřetržitou nerovnoměrně rozloženou pracovní dobou. Efektivním řešením je pořízení komplexního plánovacího systému, který vytvoří předpoklad pro automatizaci procesů těchto agend, elektronickou evidenci průchodu osob včetně kontroly dodržování pracovní doby a přispěje ke snížení bezpečnostních rizik, plynoucích z charakteru nemocnice jako veřejně přístupného zařízení.
4) Dokončení PACSu - 2 000 000,- Kč
Jedná se o dokončení systému, který je postupně rozšiřován a který po dokončení umožní zavedení digitalizace rtg snímků a jejich distribuci po síti.
5) Digitalizace RTG pracoviště - 2 000 000,- Kč
Systém digitalizace RTG vyšetření zvýší kvalitu snímků a jejich dostupnost. Rovněž přispěje k řešení nedostatku archivačních prostor - nutnost archivovat snímky po dobu 5-ti let.
6) Mrazicí zařízení pro skladování transfúzních přípravků - 300 000,- Kč
Stávající mrazicí zařízení ve stáří cca 15 let vykazuje velké množství poruch a nestabilní parametry, které nemusí již splňovat přísné podmínky na skladování transfúzních přípravků. Nové mrazicí zařízení musí vyhovět i požadavku SÚKLu na oddělené skladování autologních a rádcovských plazem.
7) Elektroencefalograf pro dětskou neurologii - 500 000,- Kč
Stávající EEG Galileo je v provozu od r. 1997. Podpora dodávek ND pro tento typ přístroje skončila již před dvěma lety a jeho další provoz v případě opravy už dále není možný. Nový přístroj umožní rychlejší a přesnější vyšetření a diagnostiku pacientů.
Návrh řešení Radě kraje se navrhuje schválit požadovanou změnu; objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu investičního plánu Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace pro rok 2009 dle materiálu RK-09-2009-39, př. 1, přičemž objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz