Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2009-15

RK-09-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-09-2009-15
NázevUzavření dodatku smlouvy o dílo na veřejnou zakázku Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov
Zpracoval Z. Berka, J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o záměru uzavřít dodatek Smlouvy o dílo na realizaci akce Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov . Akce je zahrnuta do projektových záměrů kraje Vysočina na čerpání prostředků z operačního programu ROP NUTS II Jihovýchod na obnovu nemocniční infrastruktury v kraji Vysočina.
Dne 3.7. 2008 byla uzavřena smlouva o dílo na realizaci výše uvedené akce. Zhotovitelem stavebních prací jsou sdružení dodavatelé Skanska CZ region Brno s.r.o., Bohunická 133/50, Brno a PSJ, a.s., Jiráskova 3960/32, Jihlava, kteří byli vybráni jako vítězní uchazeči na veřejnou zakázku zadávanou v otevřeném řízení.
Realizace stavebních prací je rozdělena do tří etap s ohledem na zajištění provozu nemocnice. Na dokončení jednotlivých dílčích etap navazuje dodávka zdravotnické technologie. Dodržení termínů etap je sjednáno pod sankcí.
Z níže uvedených důvodů zhotovitel požaduje prodloužení termínu dokončení první etapy. Toto prodloužení neovlivní termín úplného dokončení celého díla.
Důvody pro prodloužení termínu dokončení první etapy:
* provádění prací na venkovních kanalizačních přípojkách (první etapa) bylo podmíněno vybudováním opěrných zdí, jejichž realizace byla navržena v etapě druhé. Realizace opěrných zdí byla přesunuta do první etapy a to včetně souvisejících prací (kácení stromů, přeložení kabelových el. přípojek).

* s ohledem na minimalizaci výpadku provozu centra CT byl proveden posun v zahájení stavebních prací v 1. NP. Tento posun má přímý vliv na dokončení rozvodů (především slaboproudých) a instalací celého objektu, včetně jejich vzájemného vertikálního propojení a zprovoznění v rámci jednotlivých podlaží.

* v zadávací dokumentaci nebylo uvažováno s časovou rezervou na stěhování vybavení a pacientů v souvislosti s dokončováním jednotlivých dílčích etap výstavby.

* stavební práce, prováděné na venkovní fasádě objektu SO 01, je vhodné zahájit v období s vhodnými klimatickými podmínkami.

V rámci dodatku bude dále na základě požadavku Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod doplněn text smlouvy týkající se součinnosti zhotovitele při finanční kontrole ve smyslu zákona č. 320/2001 Sb. a dále bude upřesněn text smlouvy v rámci interpretace ustanovení týkajícího se běhu záruční doby.
OM předkládá výše uvedený návrh předem, tj. před uzavřením dodatku přesto, že v souladu s čl. 3 odst. 11 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina je oprávněn rozhodnout o uzavření dodatku smlouvy v průběhu plnění veřejné zakázky hejtman, náměstek hejtmana nebo gesční radní.
Návrh řešení OM na základě jednání se zhotovitelem akce připravil návrh dodatku smlouvy o dílo, jehož nedílnou přílohou je nový harmonogram postupu prací akce Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov . Dodatkem budou změněny termíny první etapy plnění veřejné zakázky a zároveň budou doplněna a upřesněna některá ustanovení smlouvy. Termín dokončení celé stavby se nemění. Text dodatku je přílohou č. 1 materiálu RK-09-2009-15.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o uzavření dodatku Smlouvy o dílo na akci Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov dle materiálu RK-09-2009-15, př. 1.
StanoviskaOSVZ souhlasí s textem dodatku.
Prodloužení termínu plnění 1. etapy díla bylo odsouhlaseno Regionální radou regionu soudržnosti Jihovýchod.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít dodatek č. 1 Smlouvy o dílo na akci Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov dle materiálu RK-09-2009-15, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 20. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz