Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2009-68

RK-08-2009-68.doc  RK-08-2009-68pr1.pdf  RK-08-2009-68pr2.doc
Číslo materiálu68
Číslo jednacíRK-08-2009-68
NázevNominace zástupce a náhradníka do Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zpracoval M. Pech
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál zajišťuje jmenování člena/členky a náhradníka/náhradnice za kraj Vysočina do Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále jen MV OPVK ).
MV OPVK vytváří a svolává MŠMT jako řídící orgán Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. OPVK je jedním z programů financovaných ze strukturálních fondů EU (konkrétně Evropským sociálním fondem) a je zaměřen na podporu rozvoje vzdělávání (zejména základního a středního, vyššího odborného a vysokoškolského a rovněž vzdělávání dospělých). MV OPVK je vrcholný monitorovací orgán a jeho úkolem je projednávat změny dokumentace, sledovat využívání prostředků operačního programu a případně navrhovat úpravy. V MV OPVK jsou zastoupeny jednotlivé kraje (obvykle radní pro školství), ministerstva a sociální partneři na národní úrovni. Statut MV OPVK je v materiálu RK-08-2009-68, př.1. Společný postup krajů vůči MŠMT byl koordinován na úrovni Školské komise Rady Asociace krajů ČR (členy byly radní pro školství jednotlivých krajů) a v případě potřeby zaštítěn Radou Asociace krajů ČR. Podkladové materiály a stanoviska připravoval neformální vyjednávací tým tvořený několika radními a pracovníky krajských úřadů.
V souvislosti se změnou složení rady kraje požádalo MŠMT hejtmana kraje o potvrzení či nominaci zástupce kraje Vysočina a náhradníka v MV OPVK (materiál RK-08-2009-68, př.2). V minulém období zastupovala kraj Vysočina A. Štěrbová, náhradníkem byl K. Ubr. A. Štěrbová v této pozici využívala svých zkušeností náměstkyně ministryně školství pro oblast evropské spolupráce. K. Ubr byl členem užšího týmu, který za kraje vyjednával nastavení a podmínky OPVK.
Návrh řešení Dle pokynu ze sekretariátu hejtmana připravil OŠMS materiál a předkládá radě kraje návrh na nominaci člena v MV OPVK za kraj Vysočina a jeho náhradníka. V souladu s celkovým zaměřením OPVK a možnou vazbu na zastoupení ve Školské komisi Rady Asociace krajů ČR je předložen návrh, aby byla do pozice členky nominována radní pro školství M. Kružíková a aby byl v pozici náhradníka s ohledem na zkušenosti a zapojení v procesu vyjednávání OPVK potvrzen K. Ubr. ORR navrhuje do pozice náhradníka J. Hadravovou.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníVarianta A:
Rada kraje
ruší
dnem 24. 2. 2009 nominaci Aleny Štěrbové jako členky Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost za kraj Vysočina a vyjadřuje jí poděkování za předchozí činnost;
nominuje
dnem 24. 2. 2009 ............................... členem/členkou Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost za kraj Vysočina;
ruší
dnem 24. 2. 2009 nominaci Kamila Ubra jako náhradníka členky Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost za kraj Vysočina a
nominuje
dnem 24. 2. 2009 ..................................... náhradníkem/náhradnicí člena/členky Monitorovacího výboru Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost za kraj Vysočina.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 24. 2. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz