Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2009-52

RK-05-2009-52.doc  RK-05-2009-52pr1.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-05-2009-52
NázevEvropský projekt koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků II
Zpracoval V. Zelený
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuDne 13. 12. 2006 byla v Mladé Boleslavi za účasti zástupců všech krajů, vybraných škol a firem Robert Bosch odbytová, s.r.o. a Škoda Auto a. s. podepsána smlouva o spolupráci v rámci Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků. Projekt byl zaměřen na zvyšování kvalifikace pedagogů středních škol s technickým zaměřením a na rozšíření jejich technických znalostí s ohledem na vývoj automobilového průmyslu a diagnostické techniky. Na základě této smlouvy se pedagogičtí pracovníci 14 vybraných škol z celé republiky mohli zúčastňovat specializovaných bezplatných seminářů u firem Robert Bosch odbytová, s. r. o. a Škoda Auto a. s. a následně předávat získané vědomosti a speciální školící podklady pracovníkům ostatních škol s výukou automobilových oborů v jednotlivých krajích. Získané poznatky byly zapracovány do pedagogických dokumentů škol a následně využity pro zkvalitnění výuky. Z našeho kraje byla vybranou školou, která dále předávala získané poznatky Střední škola automobilní Jihlava.
V současnosti se připravuje pokračování tohoto zdařilého projektu a kraji Vysočina byl zaslán návrh smlouvy na další období (příloha č.1 materiálu RK-05-2009-52). Oproti I. etapě je projekt rozšířen o účast firmy Scania Czech republic s. r. o., což umožní pedagogickým pracovníkům a následně žákům přístup k nejnovějším technologiím i v oblasti nákladních automobilů. Střední škola automobilní by předávala poznatky těmto školám v kraji:
* Střední škola Pelhřimov,
* Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem,
* Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola,
* Střední škola Kamenice nad Lipou,
* Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice,
* Střední škola řemesel Třebíč,
* Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.

Návrh smlouvy je třeba projednat v radě kraje, aby bylo možno v případě souhlasného stanoviska smlouvu podepsat dne 8. 4. 2009 za účasti všech krajů, vybraných škol a firem Robert Bosch, Škoda Auto a Scania Czech republic.
Současně je třeba stanovit z odboru školství, mládeže a sportu koordinátora, který bude nad realizací projektu dohlížet a který bude poskytovat ostatním účastníkům této smlouvy konzultace a potřebnou pomoc.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu KrÚ doporučuje radě kraje schválit návrh smlouvy mezi krajem Vysočina, firmami Robert Bosch odbytová, s.r.o., Škoda Auto a.s., Scania Czech republic s. r. o. a Střední školou automobilní Jihlava o spolupráci při realizaci Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků II. Vstup do další etapy projektu umožní pokračovat v průběžném zvyšování kvalifikace pedagogických pracovníků krajských technických škol, kteří se budou moci i nadále seznamovat s aktuálním stavem vývoje automobilového průmyslu a diagnostické techniky. V konečném důsledku by účast v další etapě projektu měla přispět ke zkvalitnění teoretické a praktické přípravy žáků a tím
i k jejich snadnějšímu uplatnění na pracovním trhu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Smlouvu o spolupráci při realizaci Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků II dle materiálu RK-05-2009-52, př. 1;
určuje
na základě čl. 9 písm. d) Smlouvy o spolupráci při realizaci Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků II dle materiálu RK-05-2009-52, př. 1 koordinátorem projektu PaedDr. Bc. Vladimíra Zeleného z odboru školství, mládeže a sportu.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 8. 4. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz