Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2009-25

RK-05-2009-25.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-05-2009-25
NázevProjekt - Regionální Centrum Excelence ARCchip Telč - specializovaný útvar Ústavu teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR pro výzkum, vývoj a inovace
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuTento materiál pojednává o žádosti Ústavu teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR o spolupráci s krajem Vysočina na připravovaném projektu Regionální Centrum Excelence ARCchip Telč (dále jen RCET ).

Dne 28. 1. 2009 proběhlo pracovní jednání doc. Ing. Miloše Drdáckého, DrSc., ředitele Ústavu teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR (dále jen ÚTAM AV ČR ) a radního kraje pro oblast regionálního rozvoje Ing. Martina Hyského, kde zástupce ÚTAM AV ČR představil p. radnímu investiční záměr na vybudování nutné infrastruktury pro specializovaný útvar ÚTAM AV ČR pro výzkum, vývoj a inovace pro bezpečný udržitelný rozvoj situovaný v Telči. ÚTAM AV ČR hodlá zpracovat projekt RCET do Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, prioritní osy 2 v celkové výši finančních prostředků přibližně 150 mil. Kč. Předpokládaný termín podání projektu je duben 2009. Zástupce ÚTAM AV ČR se na tomto jednání obrátil na p. radního s žádosti o zapojení kraje Vysočina jako projektového partnera do projektu RCET, dále byla přednesena nabídka spolupráce tohoto zařízení především směrem k připravovaným projektům Vědeckotechnologických parků Jihlava v době jejich realizace a udržitelnosti.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje schůzku zástupců ÚTAM AVČR a kraje Vysočina, kde budou podrobněji diskutovány podmínky možné spolupráce a případné partnerské smlouvy mezi ÚTAM AV ČR a krajem Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
nabídku partnerství mezi Ústavem teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR a krajem Vysočina v uvedeném projektu;
pověřuje
Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina jednáním s Ústavem teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd ČR o bližších podmínkách partnerství a vzájemné spolupráce, příp. vypracováním návrhu smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci za účelem zajištění realizace projektu Regionální Centrum Excelence ARCchip v Telči a jeho předložením orgánům kraje.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 5. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz