Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2009-10

RK-05-2009-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-05-2009-10
NázevSouhlas se stavbou, převod části pozemku v k. ú. Police u Jemnice a obci Police
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat obcí Police stavbu chodníků.
Kraj Vysočina se na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Police o udělení souhlasu se stavbou nových chodníků v rámci zahajovaného územního řízení na pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police. Investorem akce je obec Police. Souhlas k územnímu a stavebnímu řízení bude založen smlouvou prokazující obci právo provést stavbu ve smyslu § 86 odst. 2 písm. a) a § 110 odst. 2, písm.) zákona č. 183/2006 Sb. Po dokončení stavby bude celá věc majetkoprávně vypořádána.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví č. 378 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje po vyjádření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny vyslovit souhlas s uvedenou stavbou. S ohledem na zák. 183/2006 Sb., stavební zákon musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo provést stavbu založené smlouvou. OM dále navrhuje darovat část pozemku v rozsahu zastavění stavbou obci Police. Po ukončení stavby bude vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřené zastavěné pozemky budou převedeny vlastníkovi stavby. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem. Pozemek bude obcí užíván nekomerčně jako chodník pro pěší.
Záměr darovat část pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police v rozsahu zastavění stavbou je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku v k. ú. Police u Jemnice na pozemku par. č. 1353/1 a rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu prokazující právo obce Police provést stavbu na výše uvedeném pozemku. Současně návrh předpokládá zveřejnit na úřední desce záměr darovat část uvedeného pozemku do vlastnictví obce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police v rozsahu geometrického zaměření stavby z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Police.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
* zveřejnit záměr darovat obci Police část pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police zastavěného stavbou chodníku, jehož investor je obec Police;
* uzavřít s obcí Police nepojmenovanou smlouvu prokazující právo obce Police provést stavbu na části pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku par. č. 1353/1 v k. ú. Police u Jemnice a obci Police v rozsahu geometrického zaměření stavby z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Police.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz