Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2009-31

RK-03-2009-31.doc  RK-03-2009-31pr1.pdf
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-03-2009-31
NázevNákup elektrické energie pro krajský úřad
Zpracoval I. Šmídová
Předkládá E. Janoušková
Počet příloh
Popis problémuNa základě realizace veřejné zakázky malého rozsahu byla dne 26.6.2008 s firmou eCENTRE a.s. podepsána Smlouva o poskytování komplexního poradenského servisu a spolupráci při vyhledávání a doporučení nejvhodnějšího dodavatele elektřiny. Firma eCENTRE a.s. se smlouvou zavázala provést zpracování analýzy (auditu), zpracování návrhu na vyhlášení veřejné zakázky v souladu se zákonem č, 137/2006 Sb., včetně návrhu termínu realizace e-aukce, provést přípravu, provedení a vyhodnocení e-aukce, včetně doporučení nejvhodnějšího dodavatele. Na základě jednání obou smluvních stran byl proveden audit odběru elektřiny pro odběrná místa pracovišť Krajského úřadu kraje Vysočina. Závěrečná zpráva byla předána 29.9.2008. Součástí závěrečné zprávy je i návrh harmonogramu dalších prací a návrh specifikace zadání elektronické aukce v systému PROe.biz. Vzhledem k termínu voleb do krajských zastupitelstev nebylo možné navržený harmonogram realizace e-aukce akceptovat a návrh předkládá oddělení hospodářské správy nyní. V příloze č. 1 tohoto materiálu je pro informaci závěrečná zpráva z provedeného auditu odběru elektřiny pro pracoviště krajského úřadu.
Návrh řešení Oddělení hospodářské správy navrhuje dokončit veřejnou zakázku podle uzavřené smlouvy v souladu s výsledky provedeného auditu. Tj. ve spolupráci s firmou eCENTRE, a.s. zpracovat nový harmonogram prací, schválit specifikaci zadání elektronické aukce a provést e-aukci v souladu s harmonogramem a specifikací zadání dle přílohy č. 2 tohoto materiálu.
Jako druhý návrh řešení ředitelka Sekce ekonomiky a podpory navrhuje podle výsledků realizované zakázky pro krajský úřad zvážit možnost provedení veřejné zakázky na dodavatele elektřiny pro zřizované organizace formou centrálního zadavatele. Tento způsob zadávání veřejné zakázky může být velmi zajímavý z hlediska vysoutěžených cen, ale současně je administrativně a časově velmi náročný na přípravu a zpracování smlouvy centrálního zadavatele (minimálně rok přípravy).
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zprávu o provedeném auditu současného stavu odběrů elektřiny na pracovištích krajského úřadu dle materiálu RK-03-2009-31, př. 1 a
schvaluje
provedení e-aukce podle doplněné specifikace zadání v příloze RK-03-2009-31, př. 2.
Odpovědnost oddělení hospodářské správy
Termín 30. 6. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz